Promenadă în Constanța! Bulevardul Tomis, pietonal în week-end, de la Miga la Lupoaică

2368
Începând din această vară, bulevardul Tomis devine pietonal, în fiecare week-end. Deocamdată este vorba despre tronsonul între zona Miga şi Lupoaică. Abia ulterior, dacă se va constata că nu se produc ambuteiaje şi că traficul poate fi preluat de celelalte străzi adiacente, se va impune restricţia şi pentru tronsonul de la Capitol la zona Miga.

Consilierii locali au aprobat, vineri, în cadrul şedinţei ordinare a lunii mai, transformarea bulevardului Tomis în promenadă, pe perioada sezonului cald, timp de două zile, la fiecare sfârşit de săptămână. Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de grupul Partidului Naţional Liberal şi a fost aprobat, în ciuda faptului că reprezentanţii USR-PLUS au refuzat să participe la şedinţă.

Intitulat „Constanţa Coffee Break”, programul instituie o zonă de promenadă pe bulevardul Tomis, pe tronsonul cuprins între intersecţia bulevardului Tomis cu bulevardul Mamaia, zona Capitol, şi intersecţia bulevardului Tomis cu strada Traian, zona Lupoaică, prin restricţionarea traficului rutier. Acesta va fi aplicat în două etape. Prima etapă vizează tronsonul cuprins între intersecţia bulevardului Tomis cu bulevardul Ferdinand – zona Miga şi intersecţia bulevardului Tomis şi strada Traian – zona Lupoaică. Traficul rutier va fi restricţionat în perioada cuprinsă între 1 mai şi 15 septembrie, în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 9.00 şi 23.00.

De la Capitol la Lupoaică, după teste

În etapa a doua, în funcţie de impactul generat de prima fază, se va extinde restricţionarea traficului şi pe tronsonul cuprins între intersecţia bulevardului Tomis cu bulevardul Mamaia – zona Capitol şi intersecţia bulevardului Tomis cu bulevardul Ferdinand – zona Miga, în perioada cuprinsă între 1 mai şi 15 septembrie, în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 9.00 şi 23.00.

„Pentru a crea o atmosferă specială de petrecere a timpului liber, pentru locuitori şi pentru turişti, prin îmbinarea atmosferei anilor ‘20 – ’30 ai secolului trecut sau din perioada interbelică, dăruită de aspectul clădirilor centrale, cu modernitatea oferită de confortul teraselor şi mijloacelor de transport nepoluante, se doreşte realizarea unei zone de trafic auto, destinată plimbărilor, mersului pe jos sau pe bicicletă, relaxării la o ceaşcă de cafea şi la o «parolă» între prieteni. Reducerea accesului auto în centrul oraşului oferă o şansă pentru comercianţii afectaţi de pandemie, încurajând deschiderea şi extinderea, prin obţinerea autorizaţiilor necesare de la autoritatea locală, a tuturor locaţiilor existente pe acest tronson, pentru revitalizarea economiei locale şi a atractivităţii turistice a oraşului”, se arată în referatul de aprobare.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3498 secunde