Promenada Inimilor, la Constanța

196
Promenada Inimilor, la Constanța - promenada-1443204286.jpg

Articole de la același autor

Clubul Rotary Cetatea Tomis Constanța și Clubul Rotary Yachting Constanța împreună cu Fundația Română a Inimii, Societatea Română de Cardiologie și Forumul Național de Prevenție și Direcția Județeană de Tineret și Sport Constanța derulează, și în 2015, programul "Promenada Inimilor", proiect de organizare a unui traseu accesibil, ce își propune să încurajeze populația orașului să facă mișcare, ca mijloc de prevenție a bolilor cardiovasculare.

"La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Șapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mișcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viață. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?" , spune dr. Dan Gaiță - președintele Fundației Române a Inimii.

Traseul din Mamaia are plecare din fața vilei nr. 1 Mamaia (sediul Radio Constanța/Radio Vacanța) și se va derula în jurul piațetei reabilitate din zona Perla.

Lansarea traseului va avea loc duminică, 27 septembrie, ora 11.00, prin organizarea unui mini-cros, la care sunt invitați toți constănțenii să participe.

Programul inițiat de Fundația Irlandeză a Inimii și implementat deja în peste 10 țări europene, "Promenada Inimilor" a avut un succes răsunător și printre români, în 2014 zece mii de persoane, din 35 de orașe, participând la prima ediție a evenimentului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Iulie 2014
Stire din Social : O mie de lampioane pentru copii
Miercuri, 24 Octombrie 2012
Stire din Social : Dinți frumoși, copiii sănătoși!
Pagina a fost generata in 0.9937 secunde