Proprietarii care vor să-și renoveze casele pot primi până la 15.000 de euro de la stat!

377
Proprietarii care vor să-și renoveze casele pot primi până la 15.000 de euro de la stat! - casaeficienta-1600697725.jpg

Articole de la același autor

Mii de proprietari de case din țara noastră își pot eficientiza energetic locuințele, accesând fondurile puse la dispoziție prin programul „Casa Eficientă Energetic”. Aplicația online prin care pot fi depuse solicitările este disponibilă din 15 septembrie, pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, www.afm.ro

Programul are un buget de aproximativ 430 de milioane de lei și va putea fi accesat de aproape 9.000 de proprietari de locuințe. Scopul acestui program este creșterea eficienței energetice și folosirea energiei din surse regenerabile, în imobilele care au un regim de înălțime de cel mult trei nivele. Cei interesați pot beneficia de o primă în valoare de maximum 15.000 de euro; finanțarea nerambursabilă decontează 60% din costul lucrărilor, dar nu mai mult de suma menționată, respectiv 15.000 de euro.

Cheltuielile eligibile în programul „Casa Eficientă Energetic” vizează: instalarea de ferestre izolante, izolarea acoperișului, a pereților exteriori, montarea unei centrale mai eficiente, a panourilor solare, sisteme de ventilație, corpuri de iluminat cu LED, senzori de mișcare, robineți și conducte noi etc. Condiția eligibilității proiectului este ca eficiența energetică a locuinței să crească, după implementarea acestuia, cu cel puțin o clasă energetică.

Proprietarii de case care vor să acceseze programul trebuie să depună online o cerere pentru prima energetică, însoțită de un certificat de performanță energetică inițial și un audit energetic al casei unde vor să facă lucrarea. Imediat după acceptarea cererii, proprietarii vor primi un număr unic de înregistrare și au la dispoziție 15 de zile pentru a depune dosarul investiției. După aprobarea dosarului, lucrările pot începe și se pot derula într-o perioadă de maximum 18 luni. La final, AFM decontează 60% din investiție, după un nou audit energetic al casei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6334 secunde