Protecția Consumatorilor atrage atenția. Nu vă lăsați păcăliți de falșii comisari!

180
Protecția Consumatorilor atrage atenția. Nu vă lăsați păcăliți de falșii comisari! - protectiaconsumatorilor-1578945177.jpg
Conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor avertizează operatorii economici în legătură cu existența unor persoane care pretind că sunt comisari ANPC sau CJPC și care, sub pretextul neregulilor depistate, solicită plata unor amenzi.


"Au apărut informații că falșii comisari ANPC au desfășurat astfel de activități ilegale de control, prin utilizarea unor legitimații asemănătoare cu cele oficiale. ANPC vă reamintește faptul că niciodată comisarii autorității nu solicită operatorilor economici achitarea cu numerar a eventualelor amenzi după terminarea controlului. În cazul aplicării de sancțiuni contravenționale, acestea se achită la Trezorerie și nu comisarilor aflați în control. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor va primi doar copia chitanței de vărsământ", explică reprezentanții ANPC.


De asemenea, este bine de știu că membrii organizațiilor neguvernamentale din domeniul protecției consumatorilor nu au drept de control. Ei au dreptul de a informa opinia publică asupra deficiențelor de calitate ale produselor și serviciilor și asupra consecințelor vătămătoare ale acestora pentru consumatori sau de a iniția acțiuni în justiție pentru apărarea drepturilor și intereselor consumatorilor.


"Pentru a preveni viitoare încălcări ale legii, atragem atenția operatorilor economici să solicite ordinul de serviciu în baza căruia se face controlul, să verifice legitimațiile comisarilor care vin în control și să anunțe imediat poliția în cazul în care sunt victimele unei tentative de control din partea unor persoane neautorizate", mai spun oficialii ANPC.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 28 Decembrie 2019
Stire din Social : Nemulțumiți de zbor? Reclamați la ANPC!
Pagina a fost generata in 0.4247 secunde