Provocare pentru arhitecții constănțeni. Zeci de mii de euro puși la bătaie!

263
Provocare pentru arhitecții constănțeni. Zeci de mii de euro puși la bătaie! - proiecteurbaniada-1445184654.jpg

Articole de la același autor

Arhitecții, urbaniștii constănțeni sau toți cei care au o idee deosebită pentru municipiul Constanța sunt provocați la un concurs de proiecte, ce ar putea primi finanțare de până la 100.000 de euro.

S-au deschis înscrierile pentru concursul de proiecte Urbaniada, ediția 2015. Se caută proiecte ce au impact asupra unor comunități mai mari, specifice marilor orașe, cu o populație minimă de 100.000 de locuitori, care să identifice probleme specifice ale spațiului urban românesc și să propună soluții concrete pentru rezolvarea acestora.

Competiția este organizată de Fundația Gala Societății Civile pentru ING Bank România și are ca principal obiectiv îmbunătățirea calității vieții în spațiul urban, prin susținerea financiară a unei serii de proiecte dedicate. Concursul își propune să ridice calitatea spațiului public, identificând și susținând implementarea unor proiecte de arhitectură, urbanism sau a unor intervenții publice, care pot deveni exemple de bune practici.

"Miza Urbaniadei este identificarea problemelor specifice spațiului urban românesc și soluționarea punctuală a acestora, prin proiecte concrete și prin încurajarea dialogului între profesioniști și instituții publice, precum și a parteneriatului între organizații neguvernamentale, arhitecți și urbaniști. Proiectele înscrise vor ține cont de provocările și oportunitățile existente pe plan local, dar vor respecta și considerente esențiale: în cadrul procesului de planificare urbană, locuitorii trebuie să fie puși pe primul loc, iar soluțiile oferite trebuie să fie sustenabile și etice din punct de vedere social", explică reprezentanții Urbaniada.

Proiectele pot fi depuse pe www.urbaniada.net, până pe data de 14 decembrie 2015. Juriul va fi format din nouă specialiști în arhitectură, urbanism, sociologie și antropologie - Adrian Soare (arhitect-partener - SYAA), Andrei Șerbescu (arhitect-partener ADN BA), Attila Kim (arhitect), Bogdan Iancu (lector universitar Departamentul de Sociologie, Facultatea de Științe Politice - SNSPA), Mircea Toma (președinte ActiveWatch), Oana Preda (director executiv CeRe), Rudolf Gräf (arhitect-partener Vitamin Architects), Teodor Frolu (arhitect, antreprenor și co-inițiator Rowmania) și Vera Marin (arhitect urbanist, președinte al Asociației pentru Tranziție Urbană din România). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4341 secunde