Punem preț pe spațiile verzi! Ce glumă proastă…

379

Articole de la același autor

Ani la rândul, spațiile verzi din Constanța au fost mătrășite de așa-ziși investitori care și-au bătut joc de ele sau le-au făcut să dispară. În zadar au strigat constănțenii că le sunt distruse parcurile, că rămân fără verdeață în fața blocului, că nu mai au unde să-și scoată copiii la iarbă. Autoritățile locale s-au făcut că nu le aud și au dat autorizații pe bandă rulantă pentru betoane kitschoase. 


Ca o glumă proastă, Primăria Constanța vrea acum să-i facă pe constănțeni să conștientizeze importanța spațiilor verzi și să promoveze, pe bani publici, campania "Curățăm Constanța noastră", demarată în 2015 de primarul interimar de atunci Decebal Făgădău. Pe site-ul instituției a fost publicat, spre consultarea pieței, anunțul de achiziție directă a serviciului privind "Conștientizarea populației cu privire la prevederile legale în vigoare vizând spațiile verzi publice urbane". 


Potrivit anunțului, achiziția serviciului privind "Conștientizarea populației" cuprinde promovarea campaniei "Curățăm Constanța noastră", realizarea de materiale informative și promoționale, precum și promovarea altor acțiuni și inițiative similare. 


"Se urmărește crearea de așteptări corecte, realiste ale publicului țintă (cetățeni ai municipiului Constanța, agenți economici, ONG-uri, diferite organizații etc.) vizavi de acest subiect. În egală măsură, se dorește stimularea de atitudini constructive, spirit pozitiv, inițiativă, ambiție, creativitate în rândul publicului. Pentru publicul obișnuit, informația va fi una de bază, dar care să îi permită o documentare mai profundă, mai specializată, în cazul în care devine interesat. Prin urmare, se vor face inclusiv trimiteri către sursele de informare în domeniu, avizate (hotărâri ale Consiliului Local, legislație la nivel național, articole de presă etc.)", se arată în comunicatul care însoțește anunțul. 


Primăria Constanța dorește obținerea unor oferte financiare pentru realizarea serviciului privind "Conștientizarea populației cu privire la prevederile legale în vigoare vizând spațiile verzi publice urbane", în conformitate cu Legea nr. 98/2016. Anunțul privind consultarea pieței poate fi consultat de oricine dorește, la sediul Direcției Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei municipiului Constanța, Serviciul de Administrare Spații Verzi, pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 28, pe site-ul oficial al primăriei, www.primaria-constanta.ro, la capitolul Transparență administrativă, subcapitol Informare și consultare publică, subcapitol Anunțuri achiziții publice și finanțări, secțiunea Consultarea pieței. 


Inutil să mai amintim câți constănțeni s-au revoltat de-a lungul anilor vizavi de autorizațiile de construcție date mult prea ușor pe terenuri unde erau spații verzi, dar care în acte apăreau ca și terenuri libere de construcții. Au fost chiar și proteste, au ieșit oamenii în stradă, dar lucrurile au rămas la fel. Acum, Primăria Constanța pune preț pe spațiile verzi, e drept, cele publice, și, mai mult decât atât, este gata să dea bani ca să-i convingă pe constănțeni să iasă voluntari să facă curățenie, în parcuri și în zonele verzi. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4754 secunde