Rafila, supărat pe românii care fac presiune în vămi: „Nu aveau altceva de făcut decât să se vaccineze sau să se testeze”

353
Rafila, supărat pe românii care fac presiune în vămi: „Nu aveau altceva de făcut decât să se vaccineze sau să se testeze” - rafila-1639935172.jpg
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății spune că mulţi dintre colegii săi care acţionează în punctele de trecere a frontierei, de la Direcţiile de Sănătate Publică, sunt supuşi unei foarte mari presiuni, relatează Realitatea.net


„Au fost 16.000 de persoane carantinate între 18 şi 19 decembrie. Totuşi, sunt extrem de mulţi, lucrul acesta îngreunează activitatea în punctele de frontieră. Trebuie să le mulţumesc tuturor colegilor de la Direcţiile de Sănătate Publică, mai ales cele din vestul ţării şi de pe Aeroportul Otopeni, fac eforturi extrem de mari şi pentru că sunt aşa multe persoane care fie nu sunt vaccinate, fie nu sunt testate la intrarea în ţară, lucrul ăsta îngreunează foarte mult traficul şi intrarea pe teritoriul naţional şi generează foarte multe decizii de intrare în carantină.

Oamenii trebuie să înţeleagă că aşa cum respectă legislaţia ţărilor în care lucrează sau în care călătoresc în spaţiul Uniunii Europene aceeaşi abordare trebuie să fie şi atunci se întorc acasă”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

„Faptul că mulţi dintre colegii noştri în acest moment sunt supuşi unei foarte mari presiuni, mă refer la colegii de la Direcţiile de Sănătate Publică, care acţionează în punctele de trecere a frontierei, trebuie să înceteze şi ei nu fac altceva decât să încerce să protejeze siguranţa cetăţenilor acestei ţări, ei îşi fac datoria. Cred că toată lumea trebuie să înţeleagă că dacă îi blamăm şi îi demobilizăm atunci când o să vină noul val pandemic o să avem probleme foarte mari tocmai pentru că nu respectăm nişte funcţionari publici specializaţi şi care pot să ajute la trecerea peste acest val pandemic”, a mai spus Alexandru Rafila.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5695 secunde