RĂSTURNARE DE SITUAŢIE! NATO: "Nicio retragere. Din contră, Rusia continuă să aducă soldați la granița cu Ucraina"

941
RĂSTURNARE DE SITUAŢIE! NATO:
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, azi, că în ciuda anunțului Rusiei privind retragerea unei părți din soldați de la granița cu Ucraina, nu există dovezi clare ale unei dezescaladări. Dimpotrivă, Rusia continuă să aducă soldați în apropierea frontierei. 


”Suntem gata să ne întâlnim cu ei, dar suntem pregătiți și pentru ce e mai rău, în cazul în care Rusia invadează din nou Ucraina. Dacă acest lucru se va întâmpla Rusia va plăti un preț dur. Sper însă că vor alege calea diplomatică”, a declarat secretarul general al NATO. 


"Nu am văzut nicio retragere a forțelor rusești și desigur acest lucru contrazice eforturile diplomatice. Rămâne de văzut dacă va exista o retragere a Rusiei. Vedem că au crescut numărul trupelor și mai multe trupe sunt pe drum, așadar nu vedem o dezescaladare. Inițial, vorbeam despre 100.000 de soldați, dar acum vedem că acest număr crește, crește. Am văzut în ultimele luni că ei se mută cu armament, cu trupe, apoi retrag trupele, dar armamentul rămâne pe loc. Ulterior, trupele pot fi aduse la loc, iar noi vrem să vedem o mutare de durată, nu doar o mișcare de moment”, a spus Jens Stoltenberg.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5722 secunde