Reabilitarea și revitalizarea Zonei Peninsulare, în vizorul autorităţilor locale

237
Reabilitarea și revitalizarea Zonei Peninsulare, în vizorul autorităţilor locale - x-puz--peninsula-1685346946.jpg

Articole de la același autor

Primăria Constanța a inițiat elaborarea documentației de urbanism „Actualizare Plan Urbanistic Zonal Reabilitarea și Revitalizarea Zonei Peninsulare a Municipiului Constanța” aprobat prin HCL nr. 416/2003. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, zona studiată are o suprafață de circa 100 ha, care necesită o abordare integrată a proiectului, având în vedere contextul urban și de peisaj existent și este delimitată astfel: strada Ștefan cel Mare la Nord; strada I.G. Duca, la Vest; incintă port Constanța la Sud; Marea Neagră și plaja Modern, la Est.

Pentru informarea și consultarea publicului, în vederea elaborării Actualizare PUZ Reabilitarea și Revitalizarea zonei Peninsulare, Municipiul Constanța, prima întâlnire de lucru, va avea loc sâmbătă, 10 iunie 2023, ora 13:00, la sediul Asociației de Dezvoltare Durabilă, de pe strada Nicolae Titulescu nr. 32, Constanța, pentru a discuta problemele și nevoile cetățenilor cu privire la zona de studiu PUZ.

Menţionăm că scopul primei întâlniri este acela de a se face cunoscute problemele și nevoile cetățenilor, cât și eventualele propuneri ale acestora, ce vor fi cuprinse în etapa de analiză a situației existente. Această primă întâlnire face parte dintr-un proces mai amplu de elaborare participativă a documentației de urbanism. Ulterior acestei prime întâlniri, se vor organiza în lunile ce urmează focus-grupuri specializate pentru discuții cu instituțiile, mediul de afaceri, mediul asociativ (ONG-uri) și alți actori relevanți interesați. Totodată, propunerile preliminare vor fi elaborate în a doua jumătate a anului, urmând ca acestea să fie dezbătute public în 2024, conform calendarului de elaborare a documentației de urbanism.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5919 secunde