Rezultate slabe la sesiunea a doua de Bac. Mai puțin de o treime din candidați au promovat

191

Articole de la același autor

În cursul zilei de ieri, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele la sesiunea a doua de Bacalaureat. Din păcate, acestea sunt destul de slabe. Rata de promovare înregistrată în sesiunea august - septembrie a examenului național de bacalaureat 2020 la nivelul județului Constanța este de 30,69%.

"Din totalul candidaților promovați (395), 281 de candidați fac parte din promoția curentă, iar 114 de candidați provin din promoțiile anterioare. Au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă 2 candidați (aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni). Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5. Procentul de promovare este calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați", explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, prof. Marinela Mrejeru.

În cursul zilei de ieri, au fost depuse și contestațiile. Rezultatele finale, după recorectarea lucrărilor contestate, vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4977 secunde