România a înregistrat cel mai mare număr de cereri de azil din ultimii 30 de ani

Articole de la același autor
Doliu în presa constănțeană. A murit ziaristul Darius Martinescu
13 Octombrie 2021
„Nu vă mai îngrămădiți!”, mesajul angajaţilor de la Casa de Pensii
04 Octombrie 2021
Doliu în lumea medicală din Constanţa. A murit dr. Viorel Tode
29 Septembrie 2021
Potrivit Asociației „Salvați Copiii”, ţara noastră a înregistrat în 2020 cel mai mare număr de cereri de azil din ultimii 30 de ani - 6.156 de cereri, dintre care 1.551 pentru copii. Totodată, se remarcă o creștere semnificativă a numărului minorilor care ajung aici fără familie - 969.
Reprezentanţii asociaţiei susţin că tendința a continuat și în primele luni ale lui 2021, în perioada ianuarie-septembrie fiind depuse 7.490 de cereri de azil, în 2.173 dintre cazuri fiind vorba despre copii, 1.250 dintre aceștia fiind neînsoțiți, ceea ce reprezintă peste 57% din total.
Reprezentanţii asociaţiei susţin că tendința a continuat și în primele luni ale lui 2021, în perioada ianuarie-septembrie fiind depuse 7.490 de cereri de azil, în 2.173 dintre cazuri fiind vorba despre copii, 1.250 dintre aceștia fiind neînsoțiți, ceea ce reprezintă peste 57% din total.
Principalele țări de proveniență ale persoanelor solicitante de azil în România sunt Afganistan, Siria, Bangladesh, Irak, Iran, Somalia, Pakistan, Yemen și Eritrea. În ceea ce privește cauzele dislocării din țara natală, acestea sunt, în cele mai multe cazuri, cele care țin de conflictele armate, de discriminare religioasă și de vulnerabilitățile socio-economice.
„În acest context, este necesar ca autoritățile publice și organizațiile societății civile să aibă un răspuns coordonat la nevoile și dificultățile întâmpinate de acest grup vulnerabil, atât în momentul sosirii în România, de multe ori după un drum lung, extenuant și traumatizant, pe parcursul căruia și-au epuizat mare parte din resursele din țara de origine, cât și pe parcursul procesului de integrare. În vederea consolidării parteneriatului public-privat pe această problematică și a identificării unor soluții viabile, Salvați Copiii România a organizat, săptămâna aceasta, un atelier de lucru privind principalele dificultăți cu care se confruntă migranții în România”, au precizat specialiştii asociaţiei.
Ei au precizat că atelierul a fost organizat în cadrul proiectului „Incluziunea socială a migranților prin implicarea comunităților locale”. Scopul proiectului este dezvoltarea unui cadru sustenabil și favorabil derulării de acțiuni de advocacy la nivel local și național pentru a realiza justiția socială, incluziunea și creșterea capacității refugiaților și solicitanților de azil de a-și cunoaște și cere drepturile.
Top articole din Social
Talonul mov al pensionarului se poate transmite și prin e-mail
13 Octombrie 2021
OFICIAL! SE ÎNCHID barurile, cluburile şi discotecile, la CONSTANŢA!
14 Octombrie 2021
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Luni, 05 Iulie 2021
Luni, 14 Iunie 2021
Vineri, 05 Martie 2021
Marţi, 12 Ianuarie 2021
Duminică, 03 Ianuarie 2021