România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport

212
România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport - acciflorestigilau-1678721246.jpg

Articole de la același autor

Europarlamentarul Corina Creţu afirmă că România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport, în special cel rutier. Mai mult decât atât, din cauza stării deplorabile a infrastructurii feroviare, oricând s-ar putea înregistra un accident similar celui din Grecia şi evenimentul de luni din judeţul Teleorman ar trebui să pună pe gânduri autorităţile române, a precizat Agerpres.

"Accidentul din această dimineaţă, petrecut în judeţul Teleorman, din care au rezultat 12 răniţi şi multe pagube materiale, trebuie să ne trezească la realitate înainte de a se petrece o tragedie majoră! Doar câteva zile au trecut de la tragedia feroviară de la Evangelismos - Grecia, în urma căreia au murit 57 de persoane, iar alte 85 au fost spitalizate. România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport - în primul rând pe autostrăzi, însă, având în vedere starea deplorabilă a infrastructurii feroviare, trebuie să fim conştienţi că oricând s-ar putea înregistra un accident de nivelul celui din Grecia. Mai mult, dincolo de securitatea precară a pasagerilor şi bunurilor transportate, un alt aspect inacceptabil îl reprezintă viteza medie a trenurilor care circulă în România, de 40-50 km/h, mai joasă decât acum 80 de ani. O statistică din 1902, arată că trenurile de pasageri circulau cu o medie de 50-60 km/h, iar mărfarele cu 25-30 km/h", a scris eurodeputatul Corina Creţu (Pro România), într-o postare pe Facebook. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6532 secunde