România începe lupta împotriva risipei de hrană
251
Articole de la același autor
IAURT DE FRUCTE cu...11 linguri de zahăr, aditivi, E-uri și nici urmă de fructe. Mizeria care se ascunde în iaurturile din supermarketuri
06 Aprilie 2016
Imaginile ce ne fac de rușine! Statul român încătușează o mamă care își apără copilul
14 Aprilie 2016
Locuiești la bloc? Amenzile sunt uriașe. Pereții sparți și bucătăriile mutate pe balcon, luate în vizor
25 Aprilie 2016
Risipa alimentară este o problemă socială majoră cu care se confruntă multe dintre țările europene, printre care și România. Milioane de persoane din țara noastră trăiesc la limita sărăciei și se confruntă cu probleme în asigurarea hranei, în timp ce industria alimentară se confruntă cu dificultăți în gestionarea tonelor de deșeuri alimentare. Este motivul pentru care, pe model Elveția, Asociația MaiMultVerde a lansat proiectul "România împotriva risipei de hrană", menit să analizeze situația risipei alimentare și să contribuie la limitarea și revalorificarea deșeurilor.
În România, risipa de alimente reprezintă o problemă socială majoră: aruncăm anual apro-ximat 250 de kilograme de alimente pe cap de locuitor, peste media europeană, în timp ce 4,74 milioane de persoane trăiesc la limita sărăciei și au dificultăți în asigurarea hranei. La aceste date se adaugă aproximativ cinci milioane de tone de deșeuri alimentare produse anual, ceea ce înseamnă între o treime și jumătate din cantitatea totală de hrană destinată consumului uman produsă într-un an. Dacă în mediul rural există metode tradiționale de valorificare a resturilor alimentare în gospodărie, în mediul urban, peste 95 la sută din resturile municipale ajung la groapa de gunoi, făcând astfel imposibilă valorificarea deșeurilor de orice fel.
În România, risipa de alimente reprezintă o problemă socială majoră: aruncăm anual apro-ximat 250 de kilograme de alimente pe cap de locuitor, peste media europeană, în timp ce 4,74 milioane de persoane trăiesc la limita sărăciei și au dificultăți în asigurarea hranei. La aceste date se adaugă aproximativ cinci milioane de tone de deșeuri alimentare produse anual, ceea ce înseamnă între o treime și jumătate din cantitatea totală de hrană destinată consumului uman produsă într-un an. Dacă în mediul rural există metode tradiționale de valorificare a resturilor alimentare în gospodărie, în mediul urban, peste 95 la sută din resturile municipale ajung la groapa de gunoi, făcând astfel imposibilă valorificarea deșeurilor de orice fel.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 07 Aprilie 2016
Marţi, 28 Iulie 2015
Vineri, 15 Ianuarie 2016
Joi, 29 Octombrie 2015
Duminică, 06 Septembrie 2015
Duminică, 07 Iunie 2015
Vineri, 22 Mai 2015
Marţi, 24 Martie 2015
Sâmbătă, 14 Martie 2015
Vineri, 13 Martie 2015