Românii care lucrează în Marea Britanie, în atenţia Ministerului Muncii

202
Românii care lucrează în Marea Britanie, în atenţia Ministerului Muncii - vizita-1697546020.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, Excelența Sa Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, s-a întâlnit cu Simona Bucura - Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale. Discuțiile s-au axat pe proiectele comune, în special pe transferul drepturilor de pensie ale românilor stabiliți în Regat, care se întorc în România după retragerea din activitate, dar și ale pensionarilor din Marea Britanie care au contribuții în România.

Precizăm că, în prezent, românii stabiliți în Marea Britanie pot obține pensie de stat după minimum zece ani de contribuții, cu respectarea principiului totalizării perioadelor de cotizare din toate statele UE în care aceștia au muncit legal și au plătit cotizații pentru pensie. Un alt aspect al discuției a fost întărirea colaborării pentru protejarea drepturilor lucrătorilor din ambele țări. „Ne dorim să avem o comunicare mai bună cu cetățenii noștri din ambele țări, astfel încât toți să știe care le sunt drepturile și obligațiile pe care le au chiar dinainte de a pleca”, a declarat ministrul.

La ora actuală, potrivit statisticilor, comunitatea de români este una dintre cele mai numeroase din Marea Britanie. 1.106.280 conaționali au primit noul statut de rezidență în Regat, în baza Acordului de Retragere din Uniunea Europeană, fiind cea mai numeroasă comunitate de străini cu acest statut. Românii sunt, în general, bine integrați, iar majoritatea lucrează în sectoarele deficitare ale pieței muncii (medici, asistenți medicali, agricultură, construcții, îngrijirea persoanelor în vârstă). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5902 secunde