Rupeţi-vă din timpul vostru liber şi donaţi sânge! Ajutaţi-vă semenii!

372
Rupeţi-vă din timpul vostru liber şi donaţi sânge! Ajutaţi-vă semenii! - donare2-1648125643.jpg

Articole de la același autor

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanţa face un nou apel către populaţie să doneze sânge, pentru că numai aşa pot fi salvate vieţile altor semeni. Cei care nu au reuşit să ajungă la centru în cursul săptămânii, pot merge sâmbătă, 26 martie, în intervalul orar 8.30-13.00.

Solicitările de sânge şi componente sanguine vin în contextul în care spitalele din judeţ, dar şi cele din Bucureşti sunt într-o continuă creştere, dar numărul donatorilor se menţine la un nivel insuficient, comparativ cu cererile. „Pacienţi cu boli grave, copii şi adulţi, au nevoie de tratament transfuzional şi fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament. Noi dispunem de toate materialele necesare activităţii medicale, echipa depune eforturi lucrând în weekend-uri, dar fără contribuţia oamenilor sănătoşi dornici să ajute donând sânge, eforturile noastre nu îşi ating obiectivul. Vă rugăm să nu ignoraţi acest mesaj şi să luaţi în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din sâmbăta voastră liberă, devenind donator de sânge”, au declarat reprezentanţii CRTS.

Ca şi până acum, pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani, în funcţie de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecţie HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă, neurologice sau alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9361 secunde