Salvamontiștii sunt nemulțumiți de noua Lege a pensiilor și reclamă “inechitate socială”

354
Salvamontiștii sunt nemulțumiți de noua Lege a pensiilor și reclamă  “inechitate socială” - salvamontgorj640x400-1700583550.jpg

Articole de la același autor

Salvamontiștii reclamă „o mare inechitate” în Legea pensiilor pentru că nu beneficiază de condiții deosebite de muncă. Aceștia atrag atenția că munca lor are loc în condiții dificile, iar riscul este mare.


„Înțelegem că negocierile anterioare cu Comisia Europeană nu mai permit încadrarea de noi profesii în rândul celor cu condiții deosebite de muncă, dar această măsură menține o foarte mare inechitate între personalul încadrat în cadrul serviciilor de urgență, toți desfășurând o activitate în condiții grele de lucru, efort fizic, încărcare psihică și riscuri asociate mediului natural, dar numai o parte fiind beneficiari ai acestui tip de încadrări în condiții deosebite de muncă”, a transmis Salvamont România într-un comunicat de presă.


Salvatorii montani au afirmat că vor „rămâne solidari cu toate instituțiile din sistemul de urgență care se simt nedreptățite”.


Conștienți că înaintarea în vârstă și activitatea în condițiile deosebite de muncă impuse de mediul montan, și pentru care nu există soluții practice de îmbunătățire vor duce inevitabil, la uzura prematură fizică și psihică a capacității de intervenție a personalului operativ, vom rămâne solidari cu toate instituțiile din sistemul de urgență care se simt nedreptățite și le vom susține în toate demersurile pe care le vor iniția pentru soluționarea acestei inechități sociale.


“Indiferent cât vor dura și în ce mod se vor desfășura aceste demersuri, dăm toate asigurările necesare că vom încerca să menținem activitatea noastră la cel mai înalt nivel, astfel încât să răspundem cu profesionalism la toate apelurile de urgență, să nu înșelăm așteptările celor care au neșansa să se accidenteze pe munte și a căror speranță de salvare poate veni doar din partea Salvamont”, se mai arată în comunicat.


Salvamont România a mai precizat că sunt aproximativ 280 de salvatori montani angajați, a căror încadrare în condiții deosebite de muncă ar însemna un efort financiar insignifiant.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5872 secunde