Șase sirene de alarmare publică vor fi relocate în perioada 16-19 ianuarie

303
1
Șase sirene de alarmare publică vor fi relocate în perioada 16-19 ianuarie - sirene-1673438855.jpeg

Articole de la același autor

Inspectorii Biroului Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au decis să mute șase sirene de alarmare publică, în perioada 16-19 ianuarie. Hotărârea a fost luată în urma efectuării unor studii de audibilitate. Precizăm că la finalizarea relocării, vor avea loc verificări prin impulsuri scurte ale sirenelor. Tocmai de aceea, populația este rugată să nu intre în panică. Pe această cale, vă reamintim semnificația semnalelor de alarmare acustică a populației.

Semnalele de alarmare sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei. Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepția sirenelor cu aer comprimat, la care durata este de un minut. Semnalul „Alarmă aeriană” se compune din 15 sunete a patru secunde fiecare, cu pauză de patru secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat, semnalul se compune din 15 sunete a două secunde fiecare, cu pauză de două secunde între ele. Semnificație: prevenirea populației despre apariția pericolului imediat de lovire a obiectivului, respectiv localității.

Semnalul „Alarmă la dezastre” se compune din cinci sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de zece secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat, semnalul se compune din cinci sunete a opt secunde fiecare, cu pauză de cinci secunde între ele. Semnificație: prevenirea populației asupra pericolului produs de dezastre naturale. Semnalul „Prealarmă aeriană” se compune din trei sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat, semnalul se compune din trei sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de şase secunde între ele. Semnificație: prevenirea populației despre apariția pericolului imediat de lovire a obiectivului, respectiv localității.

Semnalul „Încetarea alarmei” se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de două minute. Pentru sirenele cu aer comprimat, semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de un minut. Semnificație: înştiințarea populației despre faptul că pericolul a trecut. 

Comentează știrea

Therese Poulain
12 ianuarie 2023
Oferta de împrumut

Societatea financiară s-a specializat în toate domeniile. Vă punem la dispoziție oferte pentru toate nevoile dvs. de finanțare cu un împrumut personal și investim în proiectele dvs. majore. și investiți în proiectele dumneavoastră majore. Aceasta este rezervată companiilor și persoanelor serioase care caută un împrumut pentru a-și finanța proiectele. Oferim împrumuturi persoanelor fizice: credite de consum, credite pentru locuințe, achiziții de credite, achiziții de datorii pentru a consolida toate datoriile într-un singur împrumut, împrumuturi școlare pentru studenți, împrumuturi auto. Vă ajutăm să vă finanțați proiectele, cum ar fi construcția casei, a biroului, a afacerii sau a unui proiect care necesită finanțare externă. Persoanele aflate în nevoie ne pot contacta pentru mai multe informații despre oferta de a fi mulțumiți : Email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7246 secunde