Șatra care terorizează Constanța. "Parcă au fost termite. Au distrus tot"

1791
10

Articole de la același autor

Mai multe familii fără adăpost, care se plimbă dintr-o casă părăsită în alta, au lăsat în urmă o adevărată groapă de gunoi pe strada Cibinului. Fie nu întrunesc condițiile legale pentru a primi un apartament în cartierul social, fie nu vor să se mute acolo, mai multe familii fără adăpost au luat la rând toate casele părăsite din oraș.
 
Au "cotropit" case sau chiar vile din centrul vechi, din zona peninsulară și din centrul municipiului. Peste tot au ocupat abuziv imobilele și le-au transformat în focare de infecție și gropi de gunoi. Din unele au fost dați afară, din altele au plecat de bună-voie pentru că le distruseseră și găsiseră un loc mai bun de locuit. Așa s-a întâmplat și cu o casă de pe strada Cibinului, din zona Cimitirului Central, unde au locuit câteva luni și pe care au adus-o la stadiul de ruină, în mijlocul unui munte de gunoaie urât mirositoare. 


Familiile fără adăpost s-au mutat pe strada Cibinului după ce au fost evacuate dintr-o vilă de la intersecția Capitol. Trăiau acolo claie peste grămadă într-o mizerie de nedescris și imobilul devenise un cuib de hoți, prostituate și proxeneți. În casa părăsită de pe strada Cibinului nu mai erau în centrul orașului, nu mai aveau același confort, dar măcar aveau un adăpost. Au luat-o de la capăt cu totul, și cu mizeria și cu scandalurile. Au terorizat tot cartierul luni la rând, noapte de noapte. Și, încet-încet, au distrus casa și curtea unde locuiau, până când nu au mai avut un acoperiș deasupra capului. Acum și-au luat din nou catrafusele și au plecat în altă parte. Se pare că au găsit tot o casă părăsită, undeva tot în centrul orașului, pe strada Dacia. Au lăsat în urmă o ruină și o groapă de gunoaie. 


Miros insuportabil, la 9 grade Celsius


La sesizarea mai multor cititori, ne-am deplasat și noi la fața locului. Când te apropii de curtea de la nr. 14, chiar și la cele 9 grade Celsius de afară mirosul este aproape insuportabil. Casa, care avea, odinioară, uși, ferestre, acoperiș, chiar și apă curentă, mai are acum doar câteva ziduri. În curte sunt mormane de cărămizi sparte și resturi de materiale de construcții. S-a dus la fier vechi tot ce se putea valorifica, s-a pus pe foc tot ce ardea, iar când nu a mai fost nimic de folosit, au plecat în altă parte. Un munte de gunoaie ce zace chiar la intrarea în curte descurajează orice pieton serios, care ar vrea să meargă pe trotuar și îl trimite pe stradă. 


"Trec în fiecare zi pe strada Cibinului și am observat de când în casa părăsită s-a aciuat o familie cu un copil mic. Nu vă pot descrie în cuvinte ce focar de infecții se dezvoltă în acel perimetru. Muncitorii de la Atelierul de cioplit cruci au spus că au făcut nenumărate sesizări la Poliție și la Sanepid - care au venit, dar nu s-a rezolvat nimic", ne-a scris Lucian Munteanu, la finele lunii octombrie, pe adresa redacției. 


"În curând nu o să mai putem să respirăm!"


Între timp, locatarii cocioabei au părăsit zona însă ce a rămas în urma lor este imposibil de imaginat. "Parcă au fost termite. Au distrus tot. Aici era o casă bună, cu ferestre, cu sobă, doar curent nu aveau, dar furau de aici, de pe stradă. Stăteau tot felul de oameni, travestiți și erau și câțiva copii. A venit și Protecția Copilului ca să îl ia pe cel mai mic copil, dar până la urmă nu l-au luat. Acum au găsit tot o casă părăsită, dar mai bună, undeva pe strada Daciei și s-au mutat cu toții acolo. Până o să o distrugă și pe aceea", ne-a povestit o vecină din zonă. 


Femeia ne-a mai spus că scandalurile și bătăile erau ceva absolut normal și că modul de viață al fami-liilor respective este impropriu creș-terii unui copil. Se bucură din tot sufle-tul că au plecat și au scăpat de ei. Acum tot ce mai speră este să vină autoritățile și să curețe curtea respectivă. "Este plin de șobolani și miroase îngrozitor. Este încă un focar de infecție, chiar dacă este mai frig afară. Noaptea colcăie rozătoa-rele pe aici și dacă lumea a văzut că a devenit o groapă de gunoi acum vin toți și aruncă. În curând nu o să mai putem să respirăm", a mai adăugat constănțeanca.


Mai mulți lucrători ai firmei de salubrizare din oraș, care se aflau în zonă la ora vizitei noastre, au spus că ei nu pot curăța toată curtea. "Aici trebuie să vină o mașină mare să adune tot. Sunt tone de gunoaie. Curtea a avut și gard, dar a dispărut la fier vechi. Oricum trebuie curățat pentru că deja lumea s-a învățat și vine noaptea și aruncă de toate", ne-a spus lucrătorul. 


Comentează știrea

Craii de curte veche
16 noiembrie 2013
Astia sunt OAMENII NOI =Comunisti

Acesti abandonati ai societatii sunt oamenii care voteaza PSD -ul , iar Mazare & gasca CL Constanta au interes sa-i mentina in aceasta situatie.

noni
16 noiembrie 2013
Gunoaiele societatii

Nu se vor educa acesti nenorociti in veci. Indiferent ce se.va scrie, face, planidica, genetic ei sunt niste.animale. Puscarie sau insula Serpilor, sau o cura cu plumb si alte metale.

NICO
16 noiembrie 2013
ORDINE

Pentru asemenea situatii avem organe competente [chiar daca numai pe hartie si la leafa buna ]care pot lua masuri,dar probabil ca asemenea fauna le este pe plac si o pot manipula dupa nevoi,la votare,la spalare de bani,se mai construeste cate un bloc,ce daca nu platesc taxe si impozite,darile le platesc prostii,noi incurajam lenea...

Gigi
16 noiembrie 2013
La sapun

La sapun cu ei. Atat.

Liviu Chilian
17 noiembrie 2013
Bizdicu Boeru si Ivanovici(Iliescu) Bata, parintiganii patriei Rromarlane

Motto: "Tara minora, tara de secaturi"(Octavian Goga, poetul patimirii noastre) --- Majoritatea neamurilor, popoarelor, tarilor din lume, isi venereaza Parintii Patriei – oameni deosebiti ce prin curajul iesit din comun, caracterul ireprosabil si daruire – multi pana la sacrificial suprem -, emblematica pentru telul comun, au creat neamuri, popoare, tari. Un exemplu este cel al Jewnglishtanului de Vest, megabantustan(acum) pentru care venerarea Parintilor Patriei este o obligatie morala respectata cu sfintenie – pe oriunde calci in Augiashington(fost Washington), vezi semne ale pretuirii pentru cei ce au pus piatra de temelie…masonika, a boborului Jewnglishtanez de azi. Ce poti spune despre parintziganii patriei Rromarlane!? Bizdicu Boeru, primul pe lista, militaratul ceasusit drogat si beat mort ce i-a secerat pe batranii Ceasusesti(desi primul lucru invatat cand baragladina de ta’su(Boeru e Tzigan dupa "tata") l’a bagat in armata, a fost sa nu traga in batrani, femei si copii), de cand a pus bazele boborului Rromarlan, NU S’A MAI TREZIT din betie – vegeteaza fondatorul Rromarlaniei KkpIUDAliste, din pensia de lux, pe alcool si narcotice, si plange dupa fiica ce l’a renegat. Al doilea parintzigan, ca "importanta", e Ilici Ivanovici(Iliescu), puradelul ce si'a’mpuscat tatal, dup ce revolutionarabiatii(multi…securisti-ceausisti) i’au dat puterea. Dupa cateva luni, cand fostii Romani si’au dat seama de…cacealma si s’au otzarat la Jigan, Ivanbouvici a pus BATA pe ei, eveniment ce a ramas in temelia fondarii patriei Nebunistanezilor de azi. Al treilea parintzigan-fondator al Nebunistanului-Rromarlanesc, e, ati ghicit, Pedro Neulander(Roman), obsedat sexual ca majoritatea Zsidanilor, fiul unei Tziganci-Spaniole si un Zsidan Maghar. Jiganu’asta nebun-genetic, a inteles astfel kkpIUDAlismul – cand a fost tanar, facea pe comuisto-socialistul, si si’a tras o barbata mai batrana cu zece ani. Acum, la batranete, si’a tras o Tziganca-Slava de 25 de ani, care i’a si turnat un puradel(conceput in eprubeta), si s’a facut liberabiat, coleg cu Stanescu, nebunu’ securist-merdialqaedan ce a fost eutanasiat din PNL. Si, in final, sa’l mentionam pe al patrulea parintizigan al…kkpIUDAlismului rromarlanesc – Greco-Tziganul Paturiciu, liberabiatul ce, n’asa, a fost cel mai bokat Rromarlan. Asta pana cand smintitul si’a gaurit hoitul cu con’eak si icre negre, iar acu’ e falit si cu un crac pe nasalie. Pai, Coane Fanica, daca ashtia ‘e’ parintziganii patriei, ce sa le mai ceri…cetatenilor de rand precum Tziganii-kustendilii atat de critikati, in ultimele saptamani, de catre…civilizatii Rromarlani!?

Liviu Chilian
17 noiembrie 2013
Pe'un picior de plai...

Din comentariul succinct al unui nebun-mazaren, am inteles ESENTIALIUL in ce priveste MEGA-mass merdia rromarlanesti (in Decembrie 1989, erau 400 "jurnalisti", azi sunt 7000) – merdialqaedanii(majoritatea - jurnalistii fiind o minoritatea discreditata atat de majoritate, cat si de public) MIMEAZA telul SOCIAL in ‘munca’ lor: "2. Coane, de la LOL 6 noiembrie | voturi +1 : -6 Răspuns la : Doi Rromarlani psihopati-sociopati - Scrii mult, prost si fara noima. Nu te mai strofoca, nu-ti iese. Am avut un cui in pantof cu mai mult haz decat tine." --- Decerebrat-dezumanizatul ce s’a obosit sa comenteze, CREDE ca eu scriu de dragul de a scri, si nu din interes social-politic, din mila pentru sulimea ABUZATA de unulasutasii DECADENTI! La fel crede si despre merdialqaedani sau jurnalisti. Acesta e motivul din care "daruirea"…merdiatica a gnomilor-Rromarlani de litere, NU ARE niciun impact asupra cititorilor. --- Oameni de litere, precum Manolescu, chiar au dat un verdict – dupa 1989, in Rromarlania nu a fost publicat niciun roman(???) A fost scris unul, prin ceea ce numim "predismul in direct", si se numeste "Ne’a coplesit gunoiul subuman, Doamne Iisuse Christoase"; roman ce’i innebuneste pe politicastri, merdialqaedani si personajele REALE, dar ii distreaza pe cititori, cu fiecare pagina expusa pe siteurile rromarlanesti(incheiat citatul).

Shi mie am' place sa scrieee
17 noiembrie 2013
Haoleuuu...Shiliane

Bre cumetre , doar noi mai scriem de placere , astia sciu de nevoie , sau......+

Dr. Mengele va da un sfat
17 noiembrie 2013
Ser antiviperin

Sa nu va lasati muscati de vipera.Vipera rosie(sau verde) musca numai cand se scumpeste viata,cand taxele si impozitele cresc sau cand bolsevicii/nazistii ajung la putere. SIMPTOMATOLOGIE:Bolnavul muscat de vipera, se intreaba neincetat,din ce cauza o duce el greu.Bolnavul arunca vina pe rromi,pe unguri,pe imperialisti,burghezie,chiaburi,Uniunea Europeana,pe banci,pe Basescu etc.La noi in Constanta,crotalul bolsevic este cunoscut sub numele de "Vipera cu Basca Rosie" sau "Vipera cu Turban".In Bucuresti,cel mai veninos politician este Varanul.Daca vreti sa vedeti cum arata o vipera cu basca rosie,cititi ziarul Telegraf sau deschideti televizorul pe TV Neptun.Azi v-a muscat un crotal bolsevic si nici nu v-ati dat seama.Brusc v-a luat durerea de cap si ati aflat din ce cauza este distrusa Constanta:RASPUNS: din cauza familiilor fara adapost. "Acum vorbesc ca sa intelegeti dumneavoastra" la cine se refera ziarul Cuget Liber.Ne asculta dusmanul.Doctorul Mengele va intreaba:cine a distrus Cazinoul din Constanta,"familia" din poveste sau Vipera cu Basca Rosie ? Cine a distrus cladirile istorice ?

honda motorcycles fairings
2 iunie 2014
honda motorcycles fairings

The beaky front fairing gives the Ninja 1000 a crouched and restless feline profile that's ready to leap with all ferocity. The slats at the edges, the angular fuel tank, body panels draped in a mix of black and green. honda motorcycles fairings http://hondavfrfairings.tripod.com

EscorteDinRomania.ro
5 aprilie 2015
EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi...

EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi... www.EscorteDinRomania.ro -Escorte Constanta, Escorte Bucuresti, Escorte Brasov, Escorte Cluj, Escorte Iasi, Escorte Timisoara, Escorte Arad, Escorte Craiova, Escorte Targu Mures, Escorte Mures, Escorte Oradea, Escorte Satu Mare, Escorte Tulcea, Escorte Buzau, Escorte Pitesti... Lista detaliata pe judete pentru servicile de escorte din Romania si saloane de masaje erotice din Romania pe: www.EscorteDinRomania.ro escorte unice...

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Martie 2013
Stire din Cetățenești : Dezastrul din cartierul "Compozitorilor"
Luni, 15 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : RUȘINEA CONSTANȚEI - Autogara Sud
Pagina a fost generata in 0.3348 secunde