Se fac modernizări la Delfinariu. Reprezentațiile, suspendate în această perioadă

877

Articole de la același autor

La acest moment, activitatea Delfinariului din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța este suspendată, urmând ca acesta să fie redeschis, probabil, spre sfârșitul lunii. Între timp, puteți vizita Microrezervația, Planetariul și Acvariul de pe faleza Cazinoului.

De ce au fost sistate reprezentațiile cu delfini? Directorul complexului, Adrian Bîlbă spune că, deocamdată, nu au reprezentații, pentru că se schimbă niște vane la sistemul de filtrare, o modernizare de toamnă pe care o fac în mod uzual în sezonul rece. Cât va dura această situaţie? „Timp de două săptămâni, constructorul face acest lucru și din acest motiv este un pic de deranj pe acolo. Delfinul și-a revenit după problemele de sănătate din vară. Se simte bine acum, dar mai are nevoie, și el, de ceva timp să se recupereze și să se adapteze comportamental. Cred că spectacolele vor fi reluate începând cu sfârșitul lunii noiembrie. Probabil că atunci vom da drumul la reprezentații”, ne-a declarat acesta.

Reamintim că delfinul Chan Chan s-a îmbolnăvit la sfârşitul lunii august, el fiind examinat amănunţit pentru a i se identifica problema de sănătate de care suferă şi, desigur, pentru a fi tratat. Partea bună este că el i se va putea alătura curând colegului său, Ni Ni, care îl aşteaptă cu nerăbdare în bazin pentru a face împreună noi giumbuşlucuri.

Până când năzdrăvanii delfini vă vor încânta, din nou, privirile, peste tot sunt efectuate tot felul de lucrări, reparații, amenajări. Pe lângă acestea, mai există şantierul cu extinderea Delfinariului. În acest sens, a adăugat directorul, recent, a avut o ședință cu toți factorii implicați pentru a vedea care sunt următorii paşi necesari pentru realizarea obiectivului.

Potrivit acestuia, investiţia la care facem referire constă în extinderea clădirii actuale, cu un bazin de 3.000 metri cubi, care se adaugă celor 1.000 metri cubi existenţi, în care stau, în prezent, definii. În aceste condiţii, publicul va admira, pe viitor, mai mulţi delfini, până la 5-6 exemplare chiar şi vor beneficia de un spaţiu mult mai primitor pentru aceştia, dar şi pentru public, corespunzător normelor europene.

Clădirea în care funcţionează, în prezent, Delfinariul a suferit o serie de renovări, ultima în anul 2007, care i-a dat o înfăţişare cu adevărat modernă, doar că acum se doreşte un spaţiu care să poată fi comparat cu marile delfinarii ale lumii. În concluzie, până la redeschiderea acestuia de luna aceasta şi până când vom avea la Constanţa un altfel de delfinariu, aveţi posibilitatea de a admira peştii de la Acvariu, aici accesul fiind permis progresiv, dacă este vorba de un grup mai mare, numărul de vizitatori admiși în sala expozițională fiind de 30 de persoane, desigur, cu respectarea normelor privind prevenția și infectarea cu Sars-COV-2. În ceea ce priveşte Planetariul, numărul de vizitatori admiși la o demonstrație este de 20, iar la microrezervaţie nu există limită de persoane, având în vedere că animăluţele sunt în aer liber. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7043 secunde