Seminar de informare despre lucrările împotriva eroziunii costiere, de la Eforie

234

Articole de la același autor

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral anunță organizarea celui de al doilea seminar pentru informarea publicului, dedicat Lotului 5 – Eforie, aferent proiectului „Reducerea eroziunii costiere, faza II (2014 - 2022). Seminarul a fost găzduit de Facultatea de Construcții din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.

Lucrările derulate pe zona Eforie contribuie la: protejarea litoralului românesc și a factorilor de mediu, reabilitarea zonei costiere prin lucrări inginerești de combatere a fenomenului de eroziune, reducerea efectelor și pagubelor asupra populației cauzate de fenomene naturale produse de schimbările climatice, protejarea biodiversității marine și a zonei litorale vizate, activități de mediu, menite să stimuleze regenerarea vieții marine prin implantarea și repopularea arealului cu specii de alge și moluște specifice Mării Negre (Zostera Noltei, Donacilla Cornea și Donax Trunculus).

Noile structuri vor împărți zona în șapte celule de plajă, formând un sistem integrat complex, conceput să ofere protecție costieră împotriva eroziunii pe o durată de viață de 50 de ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.844 secunde