Semnal de alarmă! A crescut violența asupra cadrelor medicale

336
Semnal de alarmă! A crescut violența asupra cadrelor medicale - screenshot20200109at140653-1681914706.png

Articole de la același autor

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Daniel Coriu, a afirmat miercuri, în cadrul unei conferinţe, că perioada post pandemică a dus la creşterea violenţei asupra cadrelor medicale, inclusiv sub formă fizică.


Coriu a vorbit și despre importanţa restabilirii relaţiei de încredere între medici, pacienţi şi societate.


El a mai spus și că este nevoie de a comunica mai bine actul medical, necesitatea unei practici unitare referitoare la aplicarea GDPR, precum şi acţiunile iniţiate de CMR de apărare a medicilor în situaţii de afirmaţii denigratoare sau agresiune.


De asemenea, preşedintele CMR a făcut referire la un nou proiect de lege privind malpraxisul, prin care se doreşte schimbarea paradigmei în ce priveşte greşelile medicale şi alinierea la practica internaţională, în acest sens fiind organizate până acum şase dezbateri publice la Bucureşti, Timişoara, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova, la care au fost invitaţi specialişti din domeniul juridic şi reprezentanţi ai asociaţiilor pacienţilor.


Conferinţa de specialitate "Zilele medicale bistriţene" este organizată de Colegiul Medicilor Bistriţa-Năsăud și a ajuns în acest an la cea de-a XII-a ediţie, la care s-au înscris peste 400 de medici.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2864 secunde