SEMNAL DE ALARMĂ TRAS DE LAVROV. Ce se va întâmpla dacă NATO va trimite trupe de menţinere a păcii în Ucraina

282
SEMNAL DE ALARMĂ TRAS DE LAVROV. Ce se va întâmpla dacă NATO va trimite trupe de menţinere a păcii în Ucraina - ptrhmze2ythhzwjhzmflnjkzm2u5zwi3-1648030308.jpg
Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a avertizat miercuri că trimiterea unor forţe de menţinere a păcii în Ucraina poate conduce la o confruntare directă între NATO şi Rusia, relatează Reuters.

Polonia a declarat săptămâna trecută că o misiune internaţională de pace ar trebui trimisă în Ucraina şi să i se dea mijloacele necesare pentru a se apăra, scrie Agerpres.

Dacă NATO va trimite trupe de menţinere a păcii în Ucraina, aceasta va fi o ciocnire directă între forţele armate ale Federaţiei Ruse şi Alianţa Nord-Atlantică, a afirmat Serghei Lavrov, citat de RIA Novosti.

"Colegii noştri polonezi au declarat deja că acum va avea loc un summit NATO şi că este necesar de trimis trupe de menţinere a păcii în Ucraina. Sper că ei înţeleg despre ce este vorba. Va fi o ciocnire directă între forţele ruse şi cele ale Alianţei Nord-Atlantice, pe care nu numai că toată lumea dorea să o evite, dar mai şi spuneau că aşa ceva nu ar trebui să aibă loc în principiu", a declarat ministrul rus de externe într-o întâlnire cu un grup de studenţi şi profesori de la celebrul Institut de Stat pentru Relaţii Internaţionale al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse (MGIMO).

În aceeaşi întâlnire, Serghei Lavrov a acuzat SUA că fac 'dificile' negocierile ruso-ucrainene, apreciind că scopul Washingtonului este să 'domine' ordinea mondială, inclusiv prin intermediul sancţiunilor, potrivit AFP.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6828 secunde