Septembrie de aur! Milioane de euro cheltuite, în week-end, pe litoral

195
Septembrie de aur! Milioane de euro cheltuite, în week-end, pe litoral - septembriedeaur-1441640085.jpg

Articole de la același autor

Vremea bună din ultimele zile i-a determinat pe apro-ximativ 120.000 de români să-și petreacă sfârșitul de săptămână la mare, aceștia cheltuind în jur de 5,5 milioane de euro, în cel mai aglomerat week-end de septembrie din ultimii ani pe litoral.

Numărul mare de turiști ajunși la malul mării a depășit și cele mai optimiste așteptări ale hotelierilor, care au avut un grad de ocupare ca într-un sfârșit de săptămână din plin sezon.

Din cele 6.144 de locuri scoase la vânzare prin programul "Litoralul pentru toți", s-au vândut peste 90%, comparativ cu 70% anul trecut, în primul week-end din septembrie.

"Cheltuielile pentru mâncare și distracție au scăzut considerabil față de vârful de sezon, când, pentru o zi de litoral, un turist trebuia să aibă în buzunar minimum 150 de lei. Acum, pentru două zile pe litoral, incluzând cazarea și masa, un turist a cheltuit, în medie, 200 de lei, aproape cât îl costă transportul până la mare", a declarat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

v v v

Programul "Litoralul pentru toți", susținut exclusiv de hotelierii din stațiunile de la mare, se desfășoară în perioada 1 septembrie - 11 octombrie și pune la dispoziția turiștilor locuri cu tarife reduse cu până la 60%. O vacanță de șase nopți la un hotel din Mamaia costă 235 de lei la două stele și 265 de lei la trei stele, iar în sudul litoralului, prețurile pornesc de la 180 de lei la două stele, la 200 de lei la trei stele. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : DJ Ebby, în Mamaia
Pagina a fost generata in 1.0751 secunde