Shaormeriile fac angajări. Ce salarii le oferă candidaţilor

284
Shaormeriile fac angajări. Ce salarii le oferă candidaţilor - shaorma73688100c900x675-1690473122.jpg
În plin sezon estival, operatorii din industria ospitalităţii continuă să facă recrutări pentru a acoperi necesarul de angajaţi. Pe platforma de recrutare online bestjobs, sunt în prezent disponibile aproximativ 2.000 de posturi în Turism şi HoReCa, la nivel naţional, cu 15% mai multe decât anul trecut. O accelerare a turismului pe plan local este confirmată şi cele mai recente date publicate de Institutul Naţional de Statistică, care arată că numărul străinilor care vizitau ţara noastră în mai 2023 era cu 13% mai mare decât în 2022, indicând un sezon turistic mai activ", anunţă platforma bestjobs.

Cea mai mare parte a ofertei de joburi este concentrată în regiunile cu trafic turistic mai intens, cum ar fi staţiunile de la mare şi munte, dar şi capitala României.

„La trei ani de la criza puternică de personal ce a afectat Turismul şi HoReCa, observăm că angajatorii se străduiesc să-şi completeze necesarul de angajaţi, motiv pentru care şi avem în prezent un număr atât de mare de posturi deschise în aceste domenii. Foarte mulţi dintre ei apelează la muncitori din afara spaţiului european, atât pentru forţa de muncă disponibilă, cât şi datorită posibilităţii de a acoperi mai eficient nevoile salariale. Această soluţie plasează aceste domenii în topul celor care atrag angajaţi non-UE în număr mare, alături de Construcţii, Producţie şi Transporturi”, spune Ana Vişian, marketing manager bestjobs, potrivit news.ro.

Joburile specifice sezonului estival au atras în luna iulie 25.000 de aplicări. Cele mai multe CV-uri au fost depuse pentru posturile de operator recepţie, unde oferta salarială este cuprinsă între 450 şi 600 euro, ospătar, care poate câştiga aproximativ 500 de euro, în medie, fără bacşiş, shaormar, cu un salariu cuprins între 450 şi chiar 700 euro net, agent turistic, 800-1.200 euro lunar, administrator pensiune turistică, aproximativ 1.000 euro net lunar.

„Oferta de joburi active pe bestjobs este foarte variată, iar cu ajutorul instrumentului de îndrumare profesională de bază de Inteligenţă Artificială - BIA -, candidaţii îşi pot găsi jobul dorit introducând criteriile vizate direct în chat. Pe baza elementelor menţionate de candidaţi, având sau nu cont activ pe bestjobs, aceştia primesc link-uri cu joburile potrivite pentru ei, la care pot să aplice direct urmând instrucţiunile platformei”, anunţă platforma.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5627 secunde