Spitalul militar de pe stadionul "Portul", la un pas de a fi pus în funcțiune

261
Spitalul militar de pe stadionul

Articole recomandate

Spitalul de campanie ridicat de Armată pe stadionul "Portul" din municipiul Constanța mai are nevoie de avizul medical de funcționare pentru a putea fi deschis și pentru a primi pacienți, în caz de nevoie. "Sperăm să primim avizul de funcționare în zilele următoare. Odată obținut, putem facem demersurile către Ministerul Sănătății pentru a obține medicația necesară pentru eventualii pacienți. Odată obținute aceste lucruri, suntem pregătiți să primim pacienți. Bineînțeles, în funcție de gradul de ocupare al celorlalte facilități sanitare din județul Constanța și de deciziile care vor fi luate de Consiliul Național pentru Situații de Urgență", a precizat lt. col. dr. Cătălin Nicolae Boca, coordonatorul Sistemului Medical Modular.

În prezent, în campusul de pe stadionul "Portul" sunt condiții necesare pentru a primi și îngriji pacienții. "În momentul de față a fost dislocată, din cadrul Spitalului Militar de Urgență, mare parte din aparatura medicală necesară tratamentului și de monitorizare. De asemenea, sunt în derulare achiziții de medicamente și aparatură medicală", a adăugat lt. col. dr. Cătălin Boca.

Reamintim că, săptămâna trecută, sistemul modular a fost dat în administrarea Spitalului Militar, ca secție exterioară. "Au fost făcute eforturi pentru a asigura toate cele necesare pentru pacienții care ar urma să fie tratați în acest campus. Vorbim despre un spital de campanie, condițiile nu sunt ca într-un spital propriu-zis, dar eforturile au fost făcute pentru a fi condiții de calitate. Vorbim de facilități precum dușuri, lavoare, până la internet și televiziune", a mai precizat coordonatorul campusului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4132 secunde