Strigăt de disperare al locuitorilor din cartierul Km 5: „Vrem locuri de joacă!”

646

Articole de la același autor

Locuitorii din cartierul Km 5 al municipiului Constanța solicită un spațiu de joacă pentru prichindeii lor. Copilașii se plimbă cu trotinetele și bicicletele în curtea Secției 5 Poliție sau în parcarea unui supermarket din zonă, pentru că lipsesc locurile de joacă.



O problemă majoră a municipiului Constanța, pe care părinții au tot semnalat-o în ultimii ani, este reprezentată de numărul insuficient de locuri în aer liber destinate petrecerii timpului liber cu cei mici. Sau a locurilor de joacă, unde prichindeii să își consume energia. În ultimii doi ani, administrația publică locală a promis reabilitarea spațiilor de joacă existente și construirea unora noi. Procesul s-a dovedit însă a fi greoi, părinții reclamând în continuare că așteaptă locurile de joacă „trâmbițate”. Este și cazul locuitorilor din cartierul Km 5, în special a celor din arealul străzilor Pandurului, Mugurului, Micșunelelor, Amurgului și Th. Speranția.



„Deja de vreme bună se discută despre locurile de joacă din Constanța. Despre faptul că unele au fost desființate, altele modernizate, iar altele noi ar urma să fie construite. În cartierul Km 5, în zona căii ferate, nu avem niciun loc de joacă. Am semnalat aceste aspecte și autorităților publice locale, dar fără niciun rezultat. De vreme bună, noi mergem cu copiii în parcarea supermarketului din zona Doraly sau în parcarea Secției 5 Poliție. Noroc de aceste parcări, că au și copiii noștri un spațiu unde să se plimbe cu bicicletele și cu trotinetele. Ne-am alarmat, în urmă cu aproximativ o lună, când se auzea că polițiștii ne vor interzice accesul în incinta curții instituției. Vă dați seama, în momentul de față, este singurul spațiu unde mai pot copiii să facă puțină mișcare!”, ne-a semnalat Georgiana S., o locuitoare din cartierul Km 5.



Trei locuri de joacă vor fi reabilitate în 2021

Referitor la cele semnalate de cetățenii din cartierul Km 5, reprezentanții Primăriei Constanța ne-au precizat că, pentru anul 2021 sunt prevăzute reabilitarea a trei locuri de joacă din zona respectivă. „Pe parcursul anului 2021 sunt programate să fie modernizate trei locuri de joacă din zona respectivă. Sunt locuri de joacă existente, care urmează să fie reabilitate”, a arătat Ionela Bărboi. De precizat că este vorba despre locuri de joacă din zona Doraly.

Locuitorii susțin că acestea se află la o distanță considerabilă și sunt greu accesibile, din cauza traficului intens din zonă.

Pe de altă parte, se impune precizat că, în prezent, accesul în locurile de joacă este interzis, conform hotărârii Consiliului Local pentru Situații de Urgență, ca măsură restrictivă în vederea limitării răspândirii noului coronavirus. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3944 secunde