Supravegherea video a salariaților în birouri, ilegală

471
1
Supravegherea video a salariaților în birouri, ilegală - videomanagementsystemsvmsoptimiz-1452269809.jpg

Articole de la același autor

Încă de anul trecut, Autoritatea Națio-nală de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a informat că, după amendarea mai multor angajatori pentru că supravegheau video salariații în interiorul birourilor sau pentru că îi amprentau pentru întocmirea pontajului, instanțele judecătorești au menținut sancțiunile respective.

Astfel, judecătorii au apreciat supravegherea video în birouri ca fiind o măsură disproporționată, ce duce la încălcarea dreptului la viață privată și crearea unei stări de presiune la locul de muncă. În principal, camerele video pot fi folosite pentru a asigura paza și protecția persoanelor, bunurilor, valorilor și imobilelor, dar și pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor.

În cazul amprentării pentru întocmirea pontajului, instanțele au considerat că măsura este excesivă și nu poate fi folosită decât dacă este proporțională cu riscurile cu care se confruntă angajatorii.

Aceștia riscă amenzi cuprinse între 1.000 si 25.000 de lei din partea ANSPDCP. 

Comentează știrea

L.R.
9 ianuarie 2016
supraveghere video

ce folos ca ii amendeaza pe angajatori ANSPDCP. ; va dau un exemplu : la Sc. Nicolae Iorga am facut petitie catre ANSPDCP. penrtru ca unul din directorii in functie la vremea respectiva a montat camere video in cancelarie , secretariat fara a respecta prevederile Legii 677/2001 ( art 32, art 4 , art 12, art 13) adica a supus la hartuire intreg personalul scolii al carui birou de lucru se regaseste in cele doua incinte; ca urmare a primit amenda (colegele hartuite au facut cheta sa plateasca amenda - adica pe intelesul cititorilor hartuitul ii plateste amenda hartuitorului -culmea inconstientei la romani -e ca si cum cineva mi-a dat in cap si eu ii platesc cautiunea si-l scot de la inchisoare ca mi-e mila de el si il rog sa-mi mai dea o lovitura in cap cand are chef si nu de oboseste) dar camerele nu le-a dat jos nici pina acum si au trecut luni bune - deci ori amenzile trebuie sa fie mai mari sa simta ori nu stiu cine mai are creier si dreptate in tara asta unde fiecare face ce vrea ca tot nu pateste nimic

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4282 secunde