SURPRIZĂ NEPLĂCUTĂ pentru turiști în MAMAIA

715
Cinci kilograme de reziduuri petroliere au fost colectate, în week-end, de către echipele Administrației Bazinale de Apă "Dobrogea Litoral" de pe plaja din Mamaia.
În cursul zilei de sâmbătă, în urma unor sesizări privind unele irizații de produs petrolier în mare, în zona de plajă cuprinsă între Hotel Malibu și Hotel Doina, inspectorii ABADL au constatat prezența, răzleț, a unor mici turte sferice de reziduu petrolier degradat.
"Se pare că, din cauza fenomenului de hulă de fund, manifestat în ultimele zile, această agitație a mării a adus către plaja Mamaia rămășițe de poluări istorice din bazinul portuar al Mării Negre. S-a acționat imediat, pe sectorul afectat. S-au colectat manual și cu utilaje specializate aproximativ cinci kg de produs petrolier degradat (turte sferice) și a fost curățată întreaga zonă. Acest fenomen se manifestă foarte rar (odată la șapte - opt ani), de regulă la începutul sezonului estival", a precizat purtătorul de cuvânt al ABADL, Cătălin Anton.
Potrivit acestuia, toată porțiunea va fi monitorizată în continuare de către inspectori, iar apa de îmbăiere nu este afectată de respectivele irizații de produs petrolier.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 31 Octombrie 2011
Stire din Social : Criza a salvat Marea Neagră!
Vineri, 30 Septembrie 2011
Stire din Social : Moare Marea Neagră
Marţi, 04 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Cum ne afectează poluarea sănătatea
Pagina a fost generata in 0.9623 secunde