Taximetriştii, luaţi la puricat de polițiștii locali constănțeni

177

Articole de la același autor

Direcția Generală Poliția Locală Constanța a organizat în cursul acestei săptămâni, o acțiune de control care a vizat identificarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale în domeniul transportului în regim de taxi și în regim de închiriere. Potrivit Primăriei Constanţa, în urma acțiunii desfășurate, polițiștii locali au aplicat 79 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 28.280 lei. De asemenea, oamenii legii au aplicat 58 de puncte de penalizare, în conformitate cu prevederile Codului Rutier. Printre cele mai frecvente abateri de la normele legale amintim: lipsa ecusonului, înscrisuri neconforme, lipsa listei de prețuri, opririle și staționările neregulamentare.

Pentru a evita orice incident, turiștii, dar și constănțenii sunt sfătuiţi să respecte câteva sfaturi elementare. În primul rând, trebuie să alegeți doar mașinile inscripționate corespunzător, să verificați prețurile afișate pe portiere, apoi, odată urcați, să vedeți dacă ele coincid cu lista de prețuri care ar trebui să fie ștampilată și afișată la loc vizibil. Dacă șoferul nu face acest lucru din propria inițiativă, să îi cereți să pornească aparatul de taxat.

Astfel, şoferii de taxi trebuie să respecte mai multe reguli prevăzute în Legea 38/2003: să aibă ţinuta corespunzătoare, un comportament civilizat în relaţia cu clientul; să deţină certificatul de atestare a pregătirii profesionale valabil; să oprească pe traseu la semnul clientului, când se află în poziţia de operare „Liber”. De asemenea, conducătorii auto au obligaţia de a elibera bonul clientului la finalul cursei, pe baza căruia va încasa contravaloarea prestaţiei efectuate. În plus, aceştia vor refuza clienţii în stare avansată de ebrietate etc. În cazul în care sesizați astfel de fapte sunteţi rugaţi să sesizați imediat dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail [email protected]

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.403 secunde