Terapie prin mișcare în aer liber, la Centrul de Zi de Recuperare Constanța

88
Terapie prin mișcare în aer liber, la Centrul de Zi de Recuperare Constanța - whatsapp-image-20240327-at-13563-1711540629.jpeg

Articole de la același autor

Specialiștii din cadrul Centrului de Zi de Recuperare Constanța au organizat, zilele acestea, o activitate în aer liber împreună cu beneficiarii.

Prin activitatea desfășurată alături de copii, specialiștii au abordat o gamă variată de aspecte esențiale pentru dezvoltarea copiilor.

Abordarea inclusivă a motricității grosiere, orientării în spațiu, dezvoltării simțului proprioceptiv, așteptării rândului, coordonării oculomotorie, precum și activităților de joc, la final, demonstrează o atenție deosebită acordată nevoilor complexe ale copiilor implicați. Potrivit specialiștilor, dezvoltarea motricității grosiere este esențială pentru a asigura baza solidă a abilităților motorii ale copiilor. De asemenea, abilitatea de a se orienta în spațiu are un impact profund asupra independenței și siguranței lor. Simțul proprioceptiv contribuie la conștientizarea propriului corp și la adaptarea mișcărilor în funcție de mediul înconjurător. În plus, învățarea așteptării rândului și coordonarea oculomotorie sunt abilități cognitive și motorii esențiale pentru integrarea copilului în diferite activități sociale. Activitățile de joc nu numai că sunt distractive, ci stimulează creativitatea, cooperarea și rezolvarea de probleme.

Totodată, implicarea în activități de joacă consolidează relațiile sociale, construiește încrederea și oferă o recompensă pozitivă pentru eforturile depuse. Prin această abordare comprehensivă, specialiștii din cadrul serviciilor sociale din județul Constanța își propun să susțină și să încurajeze evoluția copiilor într-un mod holistic și benefic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.396 secunde