Tichete cadou pentru salariați de Paște! Iată ce avantaje au companiile care le oferă angajaților

6941
2

Articole de la același autor

De sărbători, bugetele familiilor sunt puse la grele încercări, cu mese îmbelșugate, cadouri pentru cei dragi, așa că orice bănuț în plus este binevenit. 


O variantă pentru companiile care doresc să le ofere salariaților sărbători mai frumoase sunt tichetele cadou. Avantaje sunt de ambele părți. Angajatorul le poate scădea la calculul impozitului pe profit, dar își ține angajații aproape. Iar salariaților le crește puterea de cumpărare, nu plătesc impozit pe venit pentru tichetele de maximum 150 de lei și sunt scutiți de contribuțiile sociale obligatorii.


Începând cu 1 ianuarie 2017, toate tichetele cadou oferite de o companie angajaților săi sunt scutite de impozit pentru valori până la 150 de lei. Mai mult decât atât, acestea pot fi acordate atât salariaților, cât și copiilor acestora. Statul dorește astfel să încurajeze firmele să își stimuleze angajații în mai multe momente pe parcursul unui an calendaristic.


Limită neimpozabilă de 150 de lei


Tichetele cadou acordate în baza contractului de muncă drept cadouri salariaților, dar și cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, zilei de 1 Iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, sau drept cadouri oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 Martie sunt neimpozabile din perspectiva impozitului pe venit, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depășește 150 de lei.


Limita de 150 de lei se aplică separat pentru cadourile, inclusiv tichetele cadou, acordate pentru fiecare ocazie din cele prevăzute, pentru fiecare angajat și pentru fiecare copil minor al angajatului, chiar și în cazul în care părinții lucrează la același angajator.


Nici salariatul nu plătește nimic!


Practic, dacă sunt acordate cu ocazia sărbătorilor religioase, de 1 Iunie sau de 8 Martie, de exemplu, tichetele cadou nu sunt considerate venituri salariale și nu sunt impozitate cu 16 la sută. În plus, acestea nu intră în baza de calcul a contribuțiilor sociale dacă sunt prevăzute în contractul de muncă și sunt oferite cu ocazia evenimentelor specificate. Dacă stimulentele acordate salariaților depășesc însă plafonul fixat la 150 de lei, diferența de bani reprezintă venit impozabil din salarii și se cuprinde în baza de calcul a contribuțiilor sociale obligatorii.


Pentru sărbătorile de Paște, de exemplu, un angajat poate primi tichete cadou de 150 de lei atât pentru el, cât și pentru copiii săi minori, pentru fiecare tot câte 150 de lei, adică, în total, 450 de lei. Această sumă nu va fi impozitată deloc nici în cazul angajatului, nici în cazul angajatorului.


Firmele, încurajate să acorde stimulente


Mai mult decât atât, angajatorii mai trebuie să știe că aceste cheltuieli cu cadourile în bani și în natură sunt scăzute la calculul impozitului pe profit, cu condiția ca sumele aferente să se încadreze în limita de cinci la sută aplicată valorii cheltuielilor cu salariile personalului. 


Altfel spus, companiile sunt avantajate să acorde aceste stimulente salariaților din cel puțin două motive: sumele respective sunt neimpozabile pentru salariați, în limita a 150 de lei pentru fiecare angajat și copil minor al acestuia, iar angajatorul recunoaște o cheltuială care se scade din veniturile obținute, rezultând astfel un impozit pe profit mai mic datorat la bugetul de stat. 


Atenție, toate companiile pot profita de avantajele fiscale ale tichetelor cadou de Paște, indiferent dacă în anul anterior au obținut sau nu profit.


Mai multe informații și relații despre tichetele cadou puteți obține AICI sau la tel: 0241.582.130, int.336, 306, departamentul Tichete, sau puteți trimite un email cu întrebările dvs. pe adresa [email protected] 


Comentează știrea

Voi nu sunteti patroni
28 martie 2017
Rusine sa va fie

Cand hotii, pardon patronii nu trec nici macar adevaratul salariu pe contractul de munca, incepand din prima zi sa fure astfel pensia angajatului, cand ei nu platesc nici macar salariu dupa o luna de munca preferand sa roteasca 3 maxim 4 serii de studenti sau tineri in cele 3-4 luni de sezon estival fara sa le pese de hartii, voi vorbiti de FIDELIZAREA angajatilor cu acordarea acestor tichete? Chiar nu stiti ce "patroni" sunt in cta? D.nu Nicovala spunea ca ar vrea sa vina romanii plecati in strainatate sa lucreze in cta. Pai care roman vine pe salariu min pe economie sa lucreze la Nicovala cand ei au 1500 euro acolo? Dar e usor sa mananci rahat pe la emisiuni la radio decat sa platesti angajatii cu salariu care li se cuvine pt munca si cunostintele si anii de facultate pe care i-au facut. Acesti nenorociti care au afaceri nu numai in turism, nu au inteles pana acum, chiar daca au umblat prin "N" tari ca lucrul cel mai important ca o firma sa mearga bine pe termen lung este FIDELIZAREA angajatilor. De asta nu va mai raspund la telefon fostii angajati si nu se mai intoarce niciunul dupa un an pe altul: pt ca va bateti joc de munca lor, nu-i platiti cum trebuie, nu va pasa de ei nici cat de un caine. Dar stati fara grija caci si angajatii stiu sa va lucreze si sa va faca sa aveti un profit mult mai mic decat daca angajatul ar fi multumit de salariu !!! Si din priviri, si din gesturi se poate goni un client, asa ca......

sandra
28 martie 2017
moreua

Bună ziua domnul și doamna Suntem o instituție financiară internațională care sprijină procesul de dezvoltare în țară și să le ofere diverse mijloace, inclusiv împrumuturi și granturi precum și programe de servicii de specialitate. Atașăm orice fel de cont păstrat de credit pe termen scurt și lung durata fiecărei restituiri de credit. Vă rugăm să contactați-ne pentru a avea condițiile noastre de credit. E-mail nostru: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4819 secunde