Tinerii români se tem de responsabilitatea unui copil, din cauze financiare

141
Tinerii români se tem de responsabilitatea unui copil, din cauze financiare - natalitate-1695234979.jpg

Articole de la același autor

Mulți tineri din România ar spune că nu au bani să crească un copil în ziua de astăzi. Sunt scumpiri peste scumpiri. Iar statisticile ne confirmă că românii se tem să își ia această responsabilitate sub vârsta de 30 de ani.

Cele mai recente date arată că nici bărbații, nici femeile nu se mai grăbesc să își întemeieze o familie. Abia dacă mai vezi un cuplu sub 30 de ani cu copil mic, spun cercetătorii. Între timp, o altă problemă devine un fenomen îngrijorător, este vorba despre infertilitate.

Specialiștii în infertilitate avertizează că femeile nu ar trebui să amâne prea mult momentul. „Primul motiv de infertilitate la femei este cariera. Este un motiv non-medical, care în continuare există și noi încercăm să spunem că ovarele au vârsta lor biologică. Nu devine o prioritate a avea un copil, consideră că este timp și din păcate, la un moment dat, când ne gândim să avem un copil, vedem că nu întotdeauna se întâmplă”, explică Andreas Vythoulkas, medic specialist în infertilitate.

Cu toate acestea, motivul principal pentru care tinerii nu-și doresc să devină părinți prea devreme este responsabilitatea financiară. „Întotdeauna există o legătură foarte strânsă între condițiile economice și apariția copilului. Un copil reprezintă întotdeauna un tip de investiție și un efort financiar din partea familiei. Un alt motiv este faptul că o bună parte din populația aflată la vârsta fertilă a imigrat și atunci sunt mult mai puțini români aflați la această vârstă”, spune sociologul Dan Petre.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.562 secunde