Toaletele publice mobile, interzise. "Reprezentau un focar de infecție!"

520

Articole de la același autor

Primarul Decebal Făgădău a anunțat, în cursul săptămânii trecute, că va transmite o scrisoare către Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru a obține acordul de a reamplasa toaletele publice în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia.

"Direcția de Sănătate Publică ne interzice să amplasăm toaletele publice în oraș, ceea ce mie mi se pare o decizie aberantă. Dai voie oamenilor să iasă în spațiul public, îi încurajezi să se plimbe, noi organizăm zeci de evenimente și nu ai unde să mergi la toaletă.

Vreau să îmi cer scuze pentru faptul că nu există astăzi toalete publice în municipiul Constanța. Voi face o scrisoare oficială către Comitetul Național pentru Situații de Urgență și voi cere să ne permită să amplasăm toalete publice în zona de promenadă și parcuri.

Astăzi, Direcția de Sănătate Publică nu ne dă voie să punem toalete și toată lumea arată cu degetul spre primărie. Nu este decizia noastră, iar eu vreau să punem toaletele publice la loc", a declarat Decebal Făgădău.

XXX

În replică, directorul Direcției de Sănătate Publică Constanța susține că interzicerea amplasării de toalete publice se referă doar la cele ecologice, care nu sunt racordate la apă curentă.

"Având în vedere contextul epidemiologic de pandemie cu SARS-CoV-2, DSPJ Constanța a solicitat primăriilor din județul Constanța, în data de 17 martie 2020, ridicarea toaletelor ecologice care nu îndeplineau condițiile de igienă. Menționăm că, din cauza lipsei apei potabile și a lavoarelor, aceste toalete nu erau igienizate și dezinfectate și reprezentau un focar de infecție nu numai pentru utilizatori, dar și pentru locuitorii din zonă și pentru persoanele aflate în trecere.

Totodată, facem cunoscut că am recomandat instalarea toaletelor ce au posibilitatea de racordare la utilități. Recomandăm, de asemenea, redeschiderea toaletelor publice zidite care se pot amenaja și întreține conform normelor sanitare", a explicat dr. Cristina Schipor, directorul executiv al DSP Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6086 secunde