Tun imobiliar în Parcul Arheologic? Cinematograful "Tomis", o groapă de gunoi pe un teren de milioane

6802
9

Articole de la același autor

A fost pe rând cinematograf, arenă, patinoar, într-unul din cele mai frumoase parcuri ale Constanței. Acum este doar o groapă mizerabilă, plină de fecale, un refugiu al oamenilor fără adăpost și al celor certați cu legea. Este vorba despre cinematograful "Tomis" din centrul municipiului, pe bulevardul Ferdinand, la doar doi pași de primărie. Acolo am văzut cele mai tari filme ale anilor ’90, acolo își petreceau constănțenii o parte din timpul liber și tot acolo se înghesuiau turiștii vara să prindă premiera unui film de Oscar.

Nu vă uitați la fotografii dacă doriți să rămâneți cu amintirile de odinioară. Vă veți mâhni de ce s-a ales de acest loc frumos, comunist, așa cum era el. Pereții sunt jupuiți și plini de grafitti, scaunele sunt rupte și fac parte dintr-o pădure de copăcei tineri răsăriți prin betonul crăpat. Scena este plină de gunoaie, iar ecranul este obturat de alți arbori crescuți alandala. Zidurile pe care cândva se urcau cei care nu mai prindeau bilete în sală sunt și ele distruse și conțin tot felul de mesaje de dragoste sau nu... Camera de proiectare a fost incendiată, iar pe jos sunt purtate, de colo colo, câteva role de film, rămășițe din istoria unuia dintre cele mai vestite cinematografe din Constanța.

La exterior, muncitorii care au lucrat la renovarea parcului au ocolit terenul respectiv și au pus dale pe lângă clădirea distrusă și în paragină. În curând, parcul va fi gata, însă în mijlocul lui va continua să troneze cinematograful lăsat pradă distrugerii. Unii spun că terenul și clădirea sunt de vânzare, fiind proprietate privată. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Constanța a confirmat pentru "Cuget Liber" că terenul nu mai aparține autorităților locale.

"Este vorba despre o proprietate privată, de aceea nu s-au putut face lucrări de reparații și renovare", a explicat Ionela Halciuc, reprezentantul primăriei.

Cine este proprietarul?

Așadar cineva are planuri mari pentru acest teren. Se pregătește un nou tun imobiliar, iar cinematograful și constănțenii, bineînțeles, sunt doar victime colaterale.

Însă nu putem să trecem cu vederea și să nu ne întrebăm cum a fost posibilă trecerea terenului pe care se află cinematograful din proprietatea municipiului Constanța în proprietatea privată a unei persoane fizice sau juridice. Acest lucru vor trebuie să-l explice chiar cei de la Primăria Constanța. Drept urmare pentru a nu lăsa loc la interpretări, "Cuget Liber" a trimis o solicitare către instituție pentru a ne informa cum și când s-a produs înstrăinarea terenului, însă, deocamdată nu am primit un răspuns oficial. Totodată, am întrebat dacă autoritățile locale au aplicat măsura supraimpozitării, conform Hotărârii Consiliului Local, pentru proprietarul care a lăsat terenul și clădirea în paragină.

Singura soluție pentru a mai salva cinematograful și parcul este ca Primăria Constanța să răscumpere imobilul și terenul de la actualul proprietar, să-l includă într-un proiect european și să-l redea constănțenilor. 

Comentează știrea

Hoții.
9 ianuarie 2018
Primăria nu știe cine este proprietarul?

Vai mama noastră "scot la vânzare orașul Constanța cu tot cu locuitori". Mulțumim pentru înțelegere primărie Constanța.A plecat (fugit) un hoț în Madagascar au rămas alți in locul lui. Hoooooooooooo.

Mesterul
9 ianuarie 2018
Manole

Cine stie daca terenul a apartinut vreodata cu adevarat municipalitatii? Mai stiti cumva ce s-a ales de măgarii care au socotit sa demoleze hotelul Carlton ( cel rebotezat de comunisti Continental) doar ca sa nu ajunga cumva in posesia proprietarilor ? Sunt astazi senatori? deputati? Daca proprietar sau urmas nu mai exista pentru terenul gradinii cinematograf, de ce nu este al municipalitatii? Sau cand au pus acum 45 de ani constructorii buldozerul sa faca cineatograful au gasit ceva ce trebuia sa ramana parc arheologic si au pus beton deasupra repede ??

cupan
9 ianuarie 2018
proprietar

sunt nepotul lui Talpes-da, cel fost pe la SIE-si inca o tipa din Buc. A fost dat de" sistem",si de gasca care a distrus Cta

Peda-gogu
9 ianuarie 2018
Abuz de tip comunist

Nu mai este mult și se va privatiza și primăria , căci oricum ce fac este numai împotriva constanteanului, orice loc liber intre blocuri este teren privat , locurile de joaca, sunt private, plaja , privata, PSD-ul a devenit privat în concluzie și a uitat de doctrina sociala continuuînd, pe cea comunista , adică " ce este al meu , este al meu și ce este al tău este tot al meu "! Și fărădelegile vor continua sub conducerea "ciumei rosii "și lui Fătălău !!!

Făgădăi ati votat ?
9 ianuarie 2018
Aveti rahati in buricul targului

Ati pus un lup paznic la oi.Acest teren alaturi de alte cladiri si terenuri din Constanta,si nu numai,sunt bunuri publice comune si au apartinut parintilor si bunicilor nostri.Iti face impresia ca administratorii locali au fost alesi special sa ne talhareasca.De aproape 30 de ani nu se mai termina acest jaf national pentru ca legile sunt facute sau modificate de hoti(vezi Dragnea de azi).Observati ca indivizi de tepa lui Fagadau sau Mazare par a fi idioti,la prima vedere.Par a fi ,dar sunt idioti in folosul lor.Am spus idioti pentru ca nu au nici capacitata de a administra un bun public dar nici alte idei de a-l valorifica in afara de instrainare/vanzare(v. Cazinou etc.).Atat i-a dus pe ei mintea.Ei au fost alesi acolo ca sa ne administreze niste bunuri comune.Punct ! In loc sa le administreze,talharii le-au vandut.Le-au vandut motivand ca terenul /cinematograful este "comunist".Bine,dar in timp ce bunurile publice sunt in ruina,altele in faliment sau cu cacati pe ziduri afacerile lui Fagadau(Mazare) sunt infloritoiare.Cum dreaku ? Curioasa treaba..! Sa admitem ca indirect le-am dat noi voie sa ne fure.Sa fure ca avem nevoie de capital/de capitalisti(vorba lui Petre Roman). Da,dar banii obtinuti de capitalistii lui peste nu sunt investiti in tara.Banii murdari unt investiti in Madagascar,in Brazilia,in cluburi de noapte,in droguri sau in imobiliare ridicate la randul lor tot pe spatiile noastre vitale.Astia ne talharesc de doua ori.Bineinteles ca Fagadau va da vina pe Mazare pentru instrainarea acestui teren si Mazare va da vina pe Statul Paralel.Dezgustatoare fiinte.Murdare vremuri.Mi-e sila de tine Popor Pesedist care esti complice la acest jaf national ! Prapastia dintre Poporul Pesedist si restul Romaniei este din ce in ce mai mare.Asteptati masa critica. Un Mare Sictir tie Fagadaule,mostenitorul talharului Mazare ! Va veni si vremea socotelilor.Toate se platesc.Nu scapti nici in gaura de sarpe..!

zaas
9 ianuarie 2018
De 30 de ani criticii si comentarii

Solutie nu exista si romanii nu ies odata pentru totdeauna sa extermine pe acesti talhari cu sange infect .Solutie exista sa le pui cat o b---a la fiecare in birou .acasa e atunci mai vedem daca ma vrea cineva sa intre in politica ca si talhar .

Nu mai conteaza ce votezi ....toti sunt la fel !
9 ianuarie 2018
Bine spus '' zass'' !

Aceasta caracatita nu mai poate fi oprita , sunt peste tot ...in magistratura , in politie , in toate punctele cheie ! Singura solutie este violenta de strada extrema ....spanzurati , schinjuiti , exterminati ei si tote rudele din jurul lor , oare comunistii de ce au exterminat toata clasa politica incepand cu anul 1947 ? Exact pentu acelasi lucru ....erau corupti pana in maduva oaselor !

zaas
9 ianuarie 2018
Altfel nu vad scapare

In istoria Romaniei au existat oameni gen Iancu Jianu , Tudor Vladimirescu , Vlad Tepes curajosi in care astazi totii sunt numai pentru ei si sunt niste Lasi , pacat stau cu vodca in mana si se uit la TV .

Liviu Chilian
9 ianuarie 2018
Pegra jigano-pesedisti, un blestem ca o plagă!

Ioan Talpes! Un psihopat criminal! Produs jigano-pesedist! Uimitor, nebunul a fost pus sef peste SIE(???), antiserviciul spionilor externi. A rămas in istorie ca apărătorul inveterat al celui mai feroce PEDOFIL din kkpIUDAlismul postdecembrist, un Tzigan-Amerikknar pe nume Treptow - asta pt ca trăim zile de cosmar cu un criminal-pedofil FOLOSIT de NeoseKuritate ca sa'i sperie, sa'i tina'n case, pe tampitopoleni, sa nu'ndrazneasca sa meargă la protest antipesedist. Da! Talpes jigano-pesedistul a primit in dar de la mafia Mazăre, terenul pe care e cinematograful! --- Poporul Roman Adevarat, Neamul Romanesc nu mai exista. S'a metamorfozat in boborul Rromarlan. Fosta Romanie a devenit Rromarlania. Un SIMPLU nume. Atat! Un nume! Nume rau famat ce va mai fi folosit o perioadă. Pana cand fosta Tara va fi fost pulverizata

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7186 secunde