Un milion de dolari de la guvernul american pentru modernizarea a 25 de stații de apă S.C. RAJA S.A.

2409
Un milion de dolari de la guvernul american pentru modernizarea a 25 de stații de apă S.C. RAJA S.A. - e1bb63888336446520a58663a37c7594.jpg
S.C. RAJA S.A. Constanța va demara, în cel mai scurt timp, un amplu proiect de modernizare a stațiilor de pompare a apei potabile în sudul județului. Investiția, care se ridică la peste 1.250.000 de dolari, este susținută cu finanțare nerambursabilă de Guvernul Statelor Unite ale Americii, prin Agenția de Comerț și Dezvoltare SUA.
Conducerea S.C. RAJA S.A. a semnat, în cursul zilei de ieri, protocolul de colaborare cu partenerii americani. La eveniment au participat David Hester, directorul Regional Europa și Asia în cadrul Agenției de Comerț și Dezvoltare a Guvernului SUA, Keith Kirkham, șeful Serviciului Comercial din cadrul Ambasadei SUA la București, reprezentanți ai Consiliului Județean Constanța și ai firmei americane Motorola, care pune la dispoziție echipamente de ultimă generație.
Proiectul urmărește automatizarea sistemelor centralizate de alimentare cu apă din 25 de localități din zona Cobadin, reușindu-se astfel monitorizarea surselor de apă pe parametri de consum, cantitate și nivelul apei din rezervoa-rele stațiilor de pompare de apă potabilă, calitatea apei pentru indicatorii fizico-chimici, semnalarea apariției unor disfuncționalități la sistemele de alimentare monitorizate. Noul sistem va duce la eficientizarea operării sistemelor de alimentare cu apă prin reducerea costurilor de exploatare, dar și prin intervenția rapidă în cazul apariției unor avarii. "Sistemul SCADA este un sistem de comunicare a datelor la distanță, automat, în timp real. Acesta va fi montat în stațiile de pompare din 25 de localități, iar centrul de comandă, pentru preluarea și prelucrarea datelor, va fi la Cobadin. Astfel se va îmbunătăți calitatea serviciilor noastre, dar se vor reduce și costurile cu personalul, consumul de energie și chiar și uzura echipamentelor din stațiile de pompare", a precizat directorul S.C. RAJA S.A., Felix Stroe.
În ultimii ani, S.C. RAJA S.A. Constanța a reușit să se impună atât la nivel național, cât și internațional, în rândul operatorilor de profil. Calitatea serviciilor furnizate, recunoscută prin certificările europene, răspunde cerințelor și solicitărilor internaționale din domeniul apei, calitate certificată și de relațiile de colaborare cu cei mai mari specialiști din mediul internațional, dar și de comunicarea cu cele mai înalte foruri administrative ale unor țări aflate pe primul loc în ceea ce privește tehnologia de vârf.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3522 secunde