Urmaşii persecutaţilor etnic, nemulţumiţi că nu intră în posesia banilor! „Am vrea să ne bucurăm cât mai suntem în viață”

9921
4

Articole de la același autor

În urmă cu aproximativ două luni, urmașii celor care au suferit persecuții etnice, în perioada anilor 1940-1945, primeau vestea că nu vor mai intra în posesia banilor pe care îi așteaptă de atâta vreme decât abia la începutul anului viitor. Deși informația a circulat în toate mediile, ajungând la majoritatea cetățenilor, mulți dintre beneficiari au simțit nevoia să-și verse năduful pe funcționarii Casei Județene de Pensii (CJP) Constanța.

Până la sfârșitul anului 2021 și-au depus dosarele la CJP 25.000 de persoane, cărora li se mai adaugă alte 726, de la începutul anului în curs și până în prezent, desigur, toți dornici să beneficieze de drepturile ce li se cuvin în baza Legii nr. 154/2021. Deci, zilnic, la ghișeele instituției se prezintă cetățeni care doresc să își depună dosarele respective. Din păcate, o parte dintre ei sunt supărați că, deși aduc actele acum, vor intra în posesia banilor abia în 2023, ceea ce li se pare prea mult.

„Nu este normal să aduci nişte hârtii în februarie şi să iei banii peste un an. De ce au luat cei de la Bucureşti astfel de hotărâri? Și noi, urmașii persecutaților etnici suntem bătrâni și am vrea să ne bucurăm mai repede de acești bani, cât mai suntem în viață”, ne-a declarat Vasile P., un bătrânel de 78 de ani.

Până la plăţi, însă, reprezentanţii Casei de Pensii au declarat că populaţia își poate depune, în continuare, dosarele. „De la începutul anului și până în prezent, am mai primit 726 de dosare. Deocamdată, nu se poate face nicio estimare, pentru că, pe măsură ce mor din foștii beneficiari, vin urmașii acestora să depună actele”, a subliniat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Kristina Mutiş.

Precizăm că banii pe care îi vor primi aceste persoane în baza Legii nr. 154/2001 vor veni peste un an din decizia guvernului, deci nu este o decizie luată pe plan local. Acesta este, de fapt, un lucru pe care populaţia trebuie să îl înţeleagă. Deci, dragi constănţeni, nu este nevoie să vă enervaţi ori să vă vărsaţi amarul pe angajaţii Casei de Pensii. Ei nu fac altceva decât să respecte legea. În acest sens, a precizat Mutiş, au primit inclusiv pe adresa de e-mail mesaje de ocară din partea unor beneficiari, pentru că aceste drepturi nu se mai achită anul acesta, cum li se promisese iniţial.

Unii vârstnici au ameninţat personalul Casei de Pensii

„Au fost persoane care au amenințat salariații Casei Județene de Pensii, dar nimeni nu putea să spună dinainte ce urma să se întâmple, pentru că noi nu știm ce legi se amână sau se prorogă. Lumea trebuie să înțeleagă că în luna decembrie situația era alta, dar că între timp lucrurile s-au schimbat. În acest context, în momentul în care cadrul legislativ se schimbă, le furnizăm tuturor informațiile necesare pe legile schimbate sau modificate. Da, acești bani urmau să se achite în 2021, dar ulterior s-a schimbat legea şi plăţile s-au amânat pentru luna ianuarie 2023. Dacă între timp vor apărea noi reglementări legislative, vom anunța populaţia din timp. Pe această lege au fost depuse circa 25.000 de dosare, iar oamenii le pot depune în continuare, pentru că nu există un termen limită. Ei au la dispoziție un ghișeu unde pot face acest lucru sau le pot trimite pe e-mail. Dosarele sunt lucrate, le analizăm, pe fiecare în parte, facem corespondență cu beneficiarii, în caz că este nevoie de alte documente în completare. Mesajul nostru pentru beneficiari este următorul: dacă nu vă contactează nimeni de la noi, înseamnă că dosarul dumneavoastră este în regulă, întrucât comisia și colegii mei nu vă vor suna decât dacă aveţi dosarele incomplete. Desigur, între timp, noi emitem hotărâri, pentru că am primit foarte multe emailuri în care suntem întrebați de data la care vor primi deciziile. De pe 10 iunie și până la sfârşitul lunii decembrie s-au tot emis hotărâri, dar prorogându-se acest termen pe aceste hotărâri, nu se mai poate face plata acum. Ele au fost refăcute şi nu au mai fost expediate beneficiarilor noștri. Să se înţeleagă! Casa de Pensii nu a expediat aceste hotărâri, iar momentan, toate dosarele sunt în așteptare, pentru a se vedea ce se mai întâmplă, dar se lucrează, nu așteptăm anul 2023 ca să emitem 25.000 de decizii sau câte se vor mai strânge până atunci”, a declarat purtătorul de cuvânt. 


Comentează știrea

Marian
8 februarie 2022
Cat?

Dar cati bani le da de se bucura de ei?

M. Costel
8 februarie 2022
Urmașii persecutatilor atnici.

Normal sa dat o lege ,trebuia respectată ,cum guvernul vrea ca poporul să respecte legile ,tot așa ar trebui să le respecte și ei.

Răspuns la: Cat?
Adăugat de : Marian, 8 februarie 2022
Dar cati bani le da de se bucura de ei?
Gica
12 februarie 2022
Dar e corect?

Au ajuns si nepotii asa zisilor persecutati etnic sa primeasca pensii!

oeleviilofu
30 septembrie 2022
oeleviilofu

http://slkjfdf.net/ - Axisii Canojho bpj.cizz.cugetliber.ro.mjo.vy http://slkjfdf.net/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4586 secunde