Val de aer polar în toată țara cu ger, polei și ninsoare. Pe A2 se circulă în condiţii de lapoviţă şi polei

1599
Val de aer polar în toată țara cu ger, polei și ninsoare. Pe A2 se circulă în condiţii de lapoviţă şi polei - jmg9ndqwjmhhc2g9yzzhzmqxzdlindq0-1701965408.jpg
Un val de aer polar aduce ninsori puternice și viscol. Se circulă greu, în șapte județe din țară, unde este lapoviță și ninsoare. Frigul s-a instalat deja, iar temperaturile sunt mai scăzute decât ar fi normal la începutul lunii decembrie. Ninge și în București, iar meteorologii anunță că stratul de zăpadă va ajunge la opt centimetri.


Peisaj de iarnă în aproape toată țara. Este alertă de lapoviță și ninsori, iar în Moldova si la munte s-a depus strat de zăpadă. Meteorologii anunță că va continua să ningă la munte și în Moldova unde va fi și cel mai frig, iar temperaturile vor coborî sub 0 grade. În restul țării vor fi precipitații mixte, iar izolat se va depune polei. În plus, vântul va sufla cu putere, iar temperatura resimțită va fi mult mai scăzută, în condițiile în care cu greu se vor depăși 3 grade.


În următoarele zile, temperaturile nu vor trece de 8 grade. Mâine, ninsorile și lapovița vor începe din regiunile sud-vestice, iar spre seară se vor extinde în sud-estul țării. La început de weekend vor fi precipitații mixte în centru, vest și sud-est, iar apoi vor rămâne în regiunile intracarpatice. În tot acest timp va continua să ningă la munte. În Capitală va fi atmosferă de iarnă. Vor fi precipitații mixte și seara vor predomina ninsorile. În termometre nu vor fi mai mult de 2 grade.


Se circulă în condiţii de lapoviţă şi ninsoare în şapte judeţe


Centrul Infotrafic a transmis joi dimineaţă că se circulă în general pe un carosabil umed, cu precipitaţii sub formă de ploaie, dar sunt semnalate lapoviţă şi ninsoare în zona montană a judeţelor Argeş, Braşov, Buzău, Covasna, Harghita, Prahova şi Vrancea, fără intensificări ale vântului. Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti - Constanţa, A3 Bucureşti - Ploieşti, DN 1 Ploieşti-Braşov, traficul se desfăşoară pe un carosabil umed, cu precipitaţii sub formă de ploaie, izolat cu lapoviţă şi ninsoare.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3254 secunde