VESTE BUNĂ pentru posesorii de vouchere sociale. Ar putea să plătească și medicamentele

497
VESTE BUNĂ pentru posesorii de vouchere sociale. Ar putea să plătească și medicamentele - card1658933394-1676134252.jpg

Articole de la același autor

Un proiect de lege depus de mai mulți deputați prevede ca tichetele sociale acordate în prezent pentru achiziția de alimente și mese calde să poată fi folosite și pentru cumpărarea de medicamente, conform antena3.ro.

Scopul acestei modificări legislative este ca persoanele vulnerabile cu venituri mici să ajungă mai ușor la medicația necesară, deoarece chiar ei au fost cei care ar fi cerut includerea medicamentelor, alături de alimente, pe lista produselor ce pot fi achiziționate cu banii încărcați pe acele carduri sociale.

În cazul medicamentelor care se eliberează cu prescripție medicală, din valoarea tichetelor se va putea plăti doar partea necompensată.

În privința medicamentelor ce nu au nevoie de prescripție, din valoarea tichetelor se pot achita doar medicamentele scrise totuși pe o rețetă primită de la un medic.

De aceste vouchere beneficiază peste 2,5 milioane de români cu venituri nete lunare foarte mici.

Mai exact, pensionarii și persoanele cu dizabilități cu venituri de până la 1700 de lei, familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, cele monoparentale, cu venituri lunare nete pe membru de familie până la 675 de lei, persoanele fără adăpost și familiile primitoare de ajutor social.

Suma acordată este de 250 de lei, iar cardurile sunt alimentate o dată la două luni.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3477 secunde