Veste bună pentru români! Guvernul a prelungit perioada de cumpărare a vechimii în muncă

343
Veste bună pentru români! Guvernul a prelungit perioada de cumpărare a vechimii în muncă - pensionaricoada-1693483937.jpg
Guvernul a adoptat joi o Ordonanţă de Urgenţă privind reglementarea unor măsuri din domeniul pensiilor publice. Documentul prevede și prelungirea termenului privind cumpărarea vechimii în muncă necesare pensionării pentru limită de vârstă.


Românii care își doresc să cumpere vechime în muncă o pot face până la data de 31 decembrie 2024.


”Plata contribuţiei se poate face într-o singură tranşă sau în tranşe lunare, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2024. Pot cumpăra vechime în muncă cetăţenii români din ţară sau din străinătate care nu sunt pensionari şi care nu au fost asiguraţi în sistemul public de pensii. Această formă de asigurare se adresează tuturor persoanelor care doresc să-şi completeze stagiul de cotizare în vederea acordării pensiei pentru limită de vârstă, respectând vârsta standard de pensionare de 65 de ani la bărbaţi şi 63 de ani la femei”, arată comunicatul.


Mai mult decât atât, persoanele interesate pot cumpăra vechime pentru o perioadă de cel mult 6 ani anterioară datei încheierii contractului de asigurare socială. În aceste condiții, cotizaţia este de 750 de lei pe lună sau 9.000 de lei pe an, iar plata se face fie eșalonat, fie într-o singură tranşă.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3705 secunde