Video VIDEO. Începe recensământul populaţiei şi locuinţelor. Şedinţă de organizare, la Prefectura Constanţa

679

Articole de la același autor

Începe recensământul populaţiei şi locuinţelor. Şedinta de organizare, la Prefectura Constanţa

Prefectul judeţului Constanta, Silviu Iulian Coşa, a convocat, joi, 10 martie, de la ora 12.00, în sala "Remus Opreanu", Colegiul Prefectural, având principal subiect etapele desfășurării recensământului populației și locuințelor.

La ședință participă printre reprezentanţi ai instituţiilor implicate în recensământul populaţiei 2021, subprefectul județului, Șenol Ali, directorul executiv al DJS Constanța, Monica Eliana Constantin, șeful Serviciului de Imigrări Constanța, Mircea Daniel Labeș și inspectorul școlar general al ISJ Constanța, Sorin Mihai.

"Acest recensământ conţine elemente de noutate, fiind introdusă auto-recenzarea populaţiei, digital şi auto-recenzarea asistată. Este un proiect important, de ţară, şi mă aştept ca toate instituţiile să se implice în procedurile necesare pentru a-l duce la bun sfârşit", a precizat prefectul Silviu Cosa.

Este important să declare reşedinţa obişnuită aşa cum este ea, nu contează ce are trecut în buletin. Persoanele care locuiesc mai puţin de 12 luni într-un loc, sunt considerate absente şi se recenzează. Dar dacă cineva este plecat de mai mult de 10 ani din ţară nu se recenzează", a declarat directorul Direcţiei de Statistică a judeţului Constanţa, Monica Constantin.

Pe 14 martie începe autorecenzarea populaţiei.

"Se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic, de pe orice calculator. Platforma va fi disponibilă de pe 14 martie dimineaţa. Principala condiţie este ca persoana care se autorecenzează să aibă o adresa de e-mail valabilă şi să o şi folosească. O persoană poate completa pentru membrii familiei, dar trebuie să cunoască şi CNP-urile acestora", a explicat Monica Constantin.


Cei care nu au acces la un computer, la o tabletă sau la internet vor putea să facă autorecenzare asistată, la unul dintre cele peste 140 de centre de autorecenzare asistată ce vor fi disponibile în tot judeţul. În municipiul Constanţa vor fi 10 astfel de centre.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5472 secunde