Vine frigul. Unde este cel mai mic preț la gigacalorie în România

525
Vine frigul. Unde este cel mai mic preț la gigacalorie în România - calorifertetkron-1699633787.jpg

Articole de la același autor

Există un oraș în România unde locuitorii plătesc doar 250 de lei pe lună pentru încălzire. Acolo, prețul gigacaloriei este cele mai mic din țară.
Cea mai mică factură la căldură în municipiul Motru este în jur de 250 de lei. Tariful este valabil pentru cei care au garsonieră. Dacă vorbim despre un apartament cu două camere, factura ajunge la circa 400 de lei. În cazul apartamentelor cu 3 camere, costurile urcă la 500 de lei pe lună.
Vorbim despre prețuri atât de mici pentru că gigacaloria în Motru este cea mai ieftină din ţară 285 de lei.


Subvenţia asigurată de autorităţile locale este de 68 de lei, iar de luna viitoare facturile la căldură ar putea să fie şi mai mici pentru că va scădea TVA-ul de la 19% la 5%. În total sunt aproximativ 9.000 de locuinţe raportate la sistemul de încălzire centralizat de aici.


Și locuitorii din Cluj-Napoca vor avea facturi mai mici la căldură în această iarnă. O garsonieră din Cluj va fi încălzită cu un cost pe gigacalorie de 395 lei. Asta pentru că acolo o treime din energia folosită pentru încălzirea agentului termin provine de la parcul fotovoltaic al primăriei.


De asemenea, în Constanţa facturile vor fi ceva mai mici pentru că acum gigacaloria este de 450 de lei şi va scădea la 350 de lei.


În Capitală preţul rămâne plafonat la 346 de lei.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7307 secunde