Vine Paștele! Atenție de unde cumpărați miei și ouă

617
Vine Paștele! Atenție de unde cumpărați miei și ouă - fotofondpastemiei-1491321269.jpg

Articole de la același autor

Se apropie Paștele, iar constănțenii au început să umble prin piețe în căutare de cele necesare pentru masa tradițională. Până pe 14 aprilie, medicii ve-terinari din cadrul Direcției Sanitar Veterinare Constanța vor efectua verificări ale modului în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare în piețele agroalimentare, centrele temporare de sacrificare a miezilor și iezilor, unități de tranșare, unități de depozitare și în toate unitățile unde se comercializează alimente de origine animală. 


De asemenea, va fi asigurată permanența la nivelul DSVSA Constanța, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, afișându-se programul de lucru, numărul medicului veterinar responsabil, precum și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranței alimentelor, respectiv 0241/682.417. 


Medicii DSV avertizează că sacrificarea mieilor și iezilor trebuie să se facă numai în unități autorizare sanitar-veterinar.
 
"Se interzice comerțul stradal sau ambulant al cărnii de miel ori ied, a laptelui și a produselor lactate, a ouălor și produselor din ouă, precum și al peștelui și produselor din pescuit. De asemenea, în toate piețele agroalimentare, administrația piețelor va asigura condiții optime pentru depozitarea și valorificarea cărnii de miel sau ied, a produselor lactate și ouălor provenite de la pro-ducătorii particulari, DSVSA Constanța furnizând personal sanitar-veterinar specializat pentru asigurarea unui nivel ridicat de siguranță alimentară și protecție a cetățenilor. DSVSA poate oferi suport tehnic conform competențelor specifice echipelor mixte organizate de prefectură pentru asigurarea unui nivel ridicat al siguranței alimentului și protecției sociale", a explicat directorul executiv al DSVSA Constanța, dr. Diana Cristescu. 


Tone de alimente confiscate și distruse 


În ultima săptămână, inspectorii sanitar-veterinari au verificat peste 140 de obiective. Au fost vizate trei unități de procesare lapte, patru unități de prelucrare lapte, zece depozite alimentare, patru piețe agroalimentare, cinci măcelării, șase carmangerii, nouă pescării, 23 de magazine alimentare, două restaurante, o cantină, două baruri, 19 super sau hipermarketuri, 14 laboratoare de cofetărie-patiserie, șapte producători particulari, cinci brutării, două depozite de legume-fructe, o unitate de fabricare produse zaha-roase, două unități de fabricare apă de masă, o unitate de fabricare bere și o unitate de fabricare produse de morărit. 


"Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.200 de lei. A fost emisă o ordonanță de interzicere a activității pentru un centru prelucrare lapte. De asemenea, au fost confiscate și retrase de la vânzare, peste cinci tone de carne și produse din carne, 2.159 kg de produse lactate, aproape o tonă de pește și zeci de cofraje de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 121.581 lei", a mai declarat șeful DSV Constanța. 
Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate, care nu sunt destinate consumului uman, și distruse prin incinerare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4414 secunde