VOM PLĂTI MAI PUȚIN LA ÎNCĂLZIRE? CET Constanța, primele soluții pentru ieftinirea căldurii

3838
9
VOM PLĂTI MAI PUȚIN LA ÎNCĂLZIRE? CET Constanța, primele soluții pentru  ieftinirea căldurii - fotofondcet-1443451221.jpg

Articole de la același autor

Sezonul rece ne bate la ușă. CET-ul este pregătit să furnizeze căldură pentru constănțeni încă de astăzi, dacă este necesar. Au fost verificate instalațiile și rețelele și totul este aranjat pentru când va fi nevoie să se dea drumul la căldură.

"Sursele de energie termică sunt pregătite în proporție de 80 - 90 la sută și vor fi finalizate complet în două - trei săptămâni. La rețelele de termoficare mai avem ceva probleme, pentru că sunt foarte vechi și le schimbăm pe bucățele, dar putem să furnizăm agent termic chiar și mâine, dacă se cere", a declarat, pentru "Cuget Liber", inginer șef Dumitru Tamaș, directorul tehnic al Societății Electro-centrale Constanța. Potrivit acestuia, în prezent, se caută soluții pentru plata gazelor naturale ce vor fi necesare la iarnă. "Începând cu 1 ianuarie 2016, vom folosi numai gaze naturale pentru producția energiei termice. Mai avem ceva păcură, dar nu o mai putem folosi decât până la finele lui decembrie. Pentru gaze însă, trebuie să facem plata în avans. Prețul este de 60 de lei de megawat pe oră. În prezent, căutăm soluții, împreună cu conducerea societății, autoritățile locale, reprezentanții RADET pentru a achiziționa gazele", a mai spus Dumitru Tamaș.

Se modernizează și se redimensionează rețelele

CET are numeroase planuri de eficientizare a producției de energie termică, astfel încât să poată scădea prețul căldurii pentru populație.

"În cursul lunii septembrie, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului de Administrație a CET , pe ordinea de zi, s-a aflat și soluția rezultată din studiul de fezabilitate pentru realizarea unui grup energetic, care va produce energie electrică și, parțial, energie termică, pentru a asigura o parte din necesarul de agent termic. Soluția a fost avizată favorabil de Consiliul de Administrație", a explicat șeful CET.

Conducerea societății caută soluții de finanțare, inclusiv parteneriate pentru asigurarea resurselor financiare pentru retehnologizarea și redimensionarea sursei de producere a energiei termice în concordanță cu necesarul actual al consumatorilor din municipiul Constanța, precum și pentru implementarea altor proiecte având ca scop final reducerea costurilor de producție, printre aceste proiecte aflându-se și redimensionarea și tehnologizarea activității de transport agent termic primar. "Investiția se ridică undeva la 30 - 40 de milioane de euro, iar punerea sa în operă s-ar putea realiza în aproximativ doi ani. De asemenea, avem depuse spre aprobare mai multe proiecte, atât pentru finanțare din fondul de mediu, cât și din fonduri europene. Dorim, inclusiv, redimensionarea rețelei pentru necesarul de agent termic al municipiului", a mai spus ing. Dumitru Tamaș.

Comentează știrea

Pintea
29 septembrie 2015
Fara amageli

Sef CET spuneti concret cat va fi caldura anul acesta daca faceti ceva pana in noiembrie .De 15 ani tot faceti cautari iar constantenii platesc cea mai scumpa gigacalorie.Poate deveniti mai receptivi si nu mai dati drumul agentului termic pe 29 octombrie pentru a fi incarcati cu facturi mari. Sunt metode destule pentru a nu-i impovara pe constanteni cu facturi mari.Stiu ca mamutul vostru de CET nu poate fi oprit ca o jucarie insa cand temperaturile sunt ridicate in exterior reduceti temperatura agentului termic nu trebuie sa vina la centrala termica la 90 grade ,sa vina la 70 -80 de grade .Aceasta masura duce scaderea consumului de gaze si implicit facturi mai mici.

tudor
29 septembrie 2015
!

peste doi ani, nu vei mai avea cui sa vinzi gcal, pentru ca tot orasul va fi debransat de la RADET.

zoro
29 septembrie 2015
prea putin si prea tarziu

În octombrie ei încă se gândesc la cum să scadă prețul, dacă vor găsi o asemenea soluție. Cea mai tare declarație însă mi se pare cea în care recunosc ca folosesc gaz pt a produce agent termic. Hai să explicăm mecanismul prețului cerut: CET e o persoană juridică care arde gaz luat de la o altă formă, i-l da Radet adică altă firmă ca ni-l trimita în casă unde se și facturează. Pai din start avem 2 firme prestatoare de servicii, cu angajați și cu adaos comercial. Deci peste prețul materiei prime, gazul, vin 2 seturi de adaosuri comerciale, pe care le primesc în factură. Varianta mai simplă, am centrală proprie în casă, iau gazul la prima mâna, mă încălzesc direct, fără alte 2 firme pe traseu și implicit mai ieftin. Matematic, nu au cum să iasă mai ieftin la factură decât mine. Însă și ei știu asta și fac tot posibilul să te țină branșat și să te aburească cum ca variantă lor e mai bună. Și cum spunea cineva înaintea mea, peste 2-3 ani când terminați voi lucrările și modernizările, s-au debranșat majoritatea clienților buni platnici. Rămâneți cu asistații și pomanagii iar este tul lor major e ca nu au bani de facturi. Hai ca nu m-ati convins, nici de data asta.

X-lescu
29 septembrie 2015
paralele

Domnule director al RADET-ului.... Pana acum 2 luni cand m-am racordat la reteaua de gaze, plateam incalzirea apei calde, apa calda si cea consumata degeaba asteptand sa vina pe conducta, ca si ceilalti constanteni....DAR, acum, facand o paralela cu un vecin care nu a reusit sa-si monteze inca centrala de apartament...la acelasi consum de metri cubi de apa calda, factura arata asa: EU...7,5 lei pe luna august....EL: 60 lei...Si vorbim strict de apa calda...Daca punem șa socoteala si gazul pentru gatit, unde ajungem domnule???? Si vine iarna!!!!

nn
29 septembrie 2015
n

Ramaneti cu cautatul.Solutia?Lasati oamenii sa se debranseze,nu le mai puneti bete in roate ca voi tot la faliment ajungeti.Bine,se va gasi o inginerie financiara sa scapati,ca de, sunteti o buna vaca de muls,dar constantenii tot va urasc din suflet.Faliment grabnic va doresc!!

cta
29 septembrie 2015
dle tamas, esti surd?

singura modalitate prin care intr-adevar pot scadea rezonabil facutrile, este montarea de centrale pe gaz IN TOATE pct termice si inchiderea CET !!! stiu, e greu sa se renunte la salarii mari si munca ioc.... dar primaria trebuie sa faca ce e bine pt constanteni, pt alegatori , nu pt mafioti si tiganii tinuti in Cta pe banii nostri !

Escu
29 septembrie 2015
Solutie

Incepind cu 2016 vom avea obligatoriu'' repartitoare de caldura'' care vor creste costurile. Solutia cea mai buna din punctul meu de vedere este debransarea.Nu este corect pentru ca in felul acesta vor creste costurile la cei care ramin in sistemul dela RADET , dar asta este unica solutie sa inteleaga conducerea CET si onor Primaria ca o gicalorie mare nu va putea fi suportata de constanteni .In rest numai promisiuni , aceleasi pe care le-a facut si Mazare, rezultat ZERO

saunier-duval
1 octombrie 2015
CET si RADET

Nenea directoru'....mai taie! Vezi ca la iarna poti avea ocazia sa ramai somer...si nu mai "aburiti" oamenii cu promisiuni desarte! Probabil cea mai buna solutie e centrala de scara dar in lipsa ei m-am multumit cu una de apartament in condensare care consuma cu 25% mai putin gaz decat una clasica.Dupa calculele preliminare toata investitia se va amortiza in cel mult 5 ani ,tot atat cat am si garantie la centrala.....dupa aceea voi fi pe plus iar sarmanii "captivi" mult la minus! Si inca ceva....acum fac economie si la gazul de gatit ...cat despre faptul ca Radet trimite oameni pe teren sa "masoare" suprafata radianta ce pot sa spun...disperare pe fata!Nu mai amenintati populatia caci intr-o buna zi veti fi acuzati de monopol si veti plati daunele tot din buzunarele noastre...mai bine trageti obloanele si lasati-ne sa ne incalzim cum vrem si cum e mai bine pentru bugetele noastre de familie.

anonim
13 octombrie 2015
gigacaloria

ian.2015 - incalzire (doar!!!!) ap 2 camere- 595 lei

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3978 secunde