Vor șomerii să muncească? "Data trecută s-au plâns că bursa este prea departe!"

898

Articole de la același autor

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) din Constanţa pregătește o nouă bursă a locurilor de muncă pentru absolvenţi, de data aceasta, în data de 14 octombrie. Evenimentul va avea loc începând cu ora 9.00, la sediul Universității Maritime din Constanţa.



După o bursă care nu a prezentat mare interes din partea constănțenilor, cea din luna mai, AJOFM le dă noi șanse șomerilor să își găsească un serviciu și să capete un alt statut, acela de salariați. Potrivit reprezentanților instituției, până acum au fost contactați 30 de agenți economici care au depus oferte de locuri de muncă pentru bursă, venind astfel în sprijinul constănțenilor cu 400 posturi vacante, din care 14 pentru studii superioare.

Acum rămâne de văzut dacă locuitorii orașului de la malul mării se vor desprinde de canapelele de acasă, pentru a lua contact cu agenții economici și pentru a începe să-și desfășoare activitatea pe undeva. Reamintim că, la ultima bursă desfășurată, cei 40 angajatori participanți le-au pus la dispoziție 1.550 locuri de muncă, doar că la eveniment nu și-au făcut simțită prezența decât aproximativ 300 de persoane, din care 56 au fost angajate pe loc, iar 122 selectate în vederea încadrării. Toate acestea în condițiile în care mulți se plâng că nu își găsesc de lucru, dar când se ivește ocazia, preferă să nu își bată capul, preferând să stea liniștiți acasă, încasând de la stat, indemnizația de șomaj.

Potrivit directorului AJOFM, Gheorghe Bușu agenții economici contactați sunt dispuși să angajeze inclusiv cetățeni ucraineni și, se pare, majoritatea cer personal la saloanele de înfrumusețare. În același timp, și portuarii au nevoie de angajați, români sau ucraineni.

„Dacă în Constanța se lucrează mult cu transporturile de cereale, le trebuie angajați şi, da, sunt firme interesate să ia ucraineni. Oricum, noi avem oferte pentru toată lumea: magazioneri, lucrători comerciali, muncitori necalificați, economiști, asistenți manageri, barmani, bucătari, lăcătuși etc. În plus, pentru a fi cât mai aproape de ei, luna viitoare, organizăm evenimentul cât mai aproape de centrul orașului. Data trecută s-au plâns că bursa este prea departe, că îi costă mult autobuzul”, ne-a declarat directorul.

Pentru cei care nu ştiu, Bursa Locurilor de Muncă se adresează tuturor persoanelor, cetățeni români și ucraineni, aflate în căutarea unui loc de muncă sau celor care doresc să se reorienteze profesional. De fapt, obiectivul principal al acestuia îl constituie creșterea gradului de ocupare prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacțiunii directe dintre angajator și solicitantul locului de muncă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3302 secunde