Absolvenţii unităţilor de învăţământ se pot înscrie în evidenţele AJOFM

254
Absolvenţii unităţilor de învăţământ se pot înscrie în evidenţele AJOFM - absolventi-1654104593.jpg
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa informează absolvenţii de învățământ din promoţia de anul acesta că sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele instituţiei pentru a beneficia de serviciile prevăzute de lege cu scopul integrării pe piaţa muncii. „Absolvenţii care se înregistrează ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă beneficiază de servicii gratuite de informare şi consiliere profesională, mediere a muncii, servicii de formare profesională, precum și de măsuri de stimulare a ocupării (prime)”, au subliniat reprezentanţii AJOFM.

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă sunt: actul de identitate; diploma de absolvire sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii; Curriculum Vitae; declarație pe proprie răspundere- privind starea de sănătate; acord de utilizare a datelor cu caracter personal.

Reamintim că prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii. Precizăm că înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii indemnizației de șomaj care se acordă în cazul în care nu a reușit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale în termenul menționat. Alte informații privind acordarea indemnizației de șomaj pentru absolvenții de învățământ sunt afişate pe site-ul instituției www.anofm.ro, secțiunea Persoane fizice/ Indemnizații de șomaj si venituri de completare.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8297 secunde