Bursa locurilor de muncă, o "bulă de aer". "Vor fi oferte și pentru ucraineni"

1306
Sezonul estival se apropie cu paşi repezi, iar patronii de terase, restaurante, hoteluri au mare nevoie de personal, asta în condiţiile în care se anunţă o vară fierbinte, cu distracţie la superlativ şi multe surprize pentru cei care vor alege ca destinaţie de vacanţă litoralul românesc. Pentru ca turiştii, dar şi localnicii să beneficieze de cele mai multe servicii, este nevoie de forţă de muncă.

În acest context, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa organizează în data de 20 mai, începând cu ora 9.00, la sediul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii „Ovidius”, Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Cu siguranţă, la fel ca şi în anii anteriori, de dinainte de pandemia de Covid-19, majoritatea agenţilor economici participanţi le vor pune la dispoziţie celor interesaţi să lucreze joburi în staţiunile de pe litoral. Desigur, bursa nu se adresează doar acestei categorii de angajatori, ci tuturor celor care au nevoie de muncitori.

Înainte de toate, trebuie precizat că evenimentul se adresează tuturor persoanelor, cetățeni români și ucraineni, aflate în căutarea unui loc de muncă sau celor care doresc să se reorienteze profesional. De fapt, obiectivul principal al acestuia îl constituie creșterea gradului de ocupare prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacțiunii directe dintre angajator și solicitantul locului de muncă. Aşadar, în perioada următoare, agenții economici care doresc să participe la acest eveniment sunt invitați să-și depună ofertele privind locurile de muncă vacante la sediul AJOFM Constanţa.

Spuneam că la bursă se pot prezenta inclusiv ucraineni, ei arătându-se interesaţi în permanenţă să îşi reia activitatea. Potrivit directorului adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa, Adelina Vlad, ucrainenii se interesează zilnic de ofertele de muncă. „Majoritatea sunt cu studii superioare şi vor fi invitaţi la bursa pe care o vom organiza. Ba chiar sunt agenţi economici care şi-au arătat disponibilitatea de a-i angaja, dar este greu pentru cei cu studii superioare să îşi găsească ceva pe măsura pregătirii lor. De exemplu, pe contabilitate, la ei e într-un fel, la noi într-un alt fel, dar totul se poate învăţa, trebuie numai să vrea. Până acum, cei care ne-au cerut ajutorul au găsit locuri de muncă în comerţ, ca vânzători, la curăţenie, cameriste. Cei care cunosc limba engleză pot lucra inclusiv ca recepţioneri de hotel. Până acum, majoritatea celor care şi-au manifestat intenţia de a lucra au avut între 30 şi 45 de ani”, ne-a declarat aceasta.

Cât de importantă este, la acest moment, o asemenea bursă, de amploare, organizată fără restricţii? „Bursa este la fel de importantă ca şi până acum, dar ţinând cont că vine după doi ani de pauză, este ca o bulă de aer, atât pentru noi, cât şi pentru agenţii economici şi oamenii care sunt interesaţi să lucreze. Asta înseamnă intrarea în normalitate”, a adăugat directorul. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.1034 secunde