Dezamăgire totală! Se plâng că nu au un loc de muncă, dar nu mişcă un deget!

4193
2
Campusul Universității „Ovidius” din Constanța a găzduit în cursul zilei de vineri, 20 mai, Bursa Locurilor de Muncă, unde un număr de 40 de angajatori au pus la dispoziția persoanelor interesate să lucreze 1.550 locuri de muncă, din care 800 numai în domeniul HoReCa şi 25 pentru persoanele cu studii superioare. Aşadar, joburi au existat… Problema este, de fapt, alta, aici, la mal de mare: nu există prea multă lume interesată de muncă, pentru că prezenţa şomerilor a fost sub aşteptările tuturor.





Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa, pe parcursul acestei zile s-au prezentat la bursă aproximativ 300 de persoane, din care 56 au fost angajate pe loc, iar 122 selectate în vederea încadrării. Ca urmare, constatăm cu dezamăgire că, deşi au fost eliminate restricţiile legate de Covid-19, unii oameni tot nu îşi doresc să lase deoparte canapelele confortabile de acasă şi telenovelele şi să meargă la muncă. Reprezentanţii AJOFM au anunţat de această bursă în jur de 2.500 de şomeri, dar, după cum s-a putut constata, foarte puţini dintre ei au dat curs invitaţiei. Așadar, se pare că este mult mai bine să stai acasă pe banii statului decât să mergi la serviciu.


„Cu toate că a trecut peste o oră de la deschiderea bursei, până acum am avut la stand doar trei persoane. Nu ne aşteptam la aşa ceva. Noi deschidem hotelul în luna iunie şi avem nevoie să ne completăm schema de personal”, ne-a declarat, cu mâhnire în suflet, reprezentantul unei unităţi hoteliere din staţiunea Mamaia.



Se pare că, deşi mulţi se plâng că nu au un loc de muncă sau bani, nu mişcă un deget pentru a schimba această situaţie. „Chiar dacă nu au pregătire de specialitate, noi suntem dispuşi să îi pregătim pentru posturile pentru care optează, timp de două săptămâni, după care încep, efectiv, munca”, au precizat reprezentanţii altei firme.

Din păcate, şomerii de la malul mării sunt total dezinteresaţi să pună umărul la treabă, indiferent de joburile care li se pot propune în cadrul unor asemenea burse.

Pentru cei care s-au arătat interesați, totuşi, să vadă care sunt ofertele de muncă, acestea au cuprins posturi de casieri, recepționeri hotel, ospătari, tâmplari, strungari, pizzari, sudori, bucătari, tubulatori navali, sudori electrici, guvernante, spălători vase, şoferi etc.

În altă ordine de idei, la bursa locurilor de muncă au venit şi câteva refugiate din Ucraina, care au fost interesate să lucreze în turism, iar câteva dintre ele s-au înscris chiar la cursuri de formare profesională pentru meseria de maseur. Pe două dintre ele le-am întâlnit chiar pe holurile universităţii, când analizau oferte de muncă.



Deşi au doar 19 ani şi sunt studente, Helen şi Valeria Ignatenko, surori gemene, îşi doresc să lucreze pe timpul verii la un hotel. Ele ne-au declarat că sunt interesate numai de un job temporar, pentru a nu-şi neglija din toamnă studiile. Interesaţi să intre în câmpul muncii au fost şi zece deţinuţi de la Penitenciarul Poarta Albă, care şi-au manifestat dorinţa de a se reabilita şi de a intra în rândul lumii după cele câteva luni pe care le mai au de executat.





Reamintim că Bursa Generală a Locurilor de Muncă este una dintre cele mai importante acţiuni implementate la nivel național atât pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, cât și pentru angajatori. Din nefericire, cum spuneam, cel puţin la Constanţa, aceasta nu fost un succes, cum se întâmpla în anii anteriori pandemiei, iar așteptările celor prezenți nu au devenit realitate. 



Comentează știrea

Tiberiu
21 mai 2022
Explicatii

Cred ca acest insucces poate fi determinat fie de o slaba campanie de marketing a evenimentului (eu unul nu am stiut de aceasta actiune...), fie (si) de experientele anterioare ale somerilor, care au fost munciti si prost platiti, nerespectati la locul de munca.

marian
21 mai 2022
Putori

S-au invatat sa-i tina societatea, in spate !

Pagina a fost generata in 0.4408 secunde