Se redeschide Spitalul de Boli Infecțioase! "În primă fază, vom funcționa doar cu spitalizare de zi"

4141
Se redeschide Spitalul de Boli Infecțioase!
Veşti bune la mijlocul lunii Florar. După luni bune de la nemilosul incendiu izbucnit pe secţia de terapie intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) Constanța, sunt şanse mari ca unitatea sanitară să îşi redeschidă porțile chiar începând de săptămâna viitoare.

În cursul zilei de joi, 12 mai, unitatea sanitară a fost vizitată de către o comisie de inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) care a avut ca scop evaluarea spitalului, în scopul redeschiderii sale parţiale, momentan. Aceştia au evaluat fiecare colţişor al SCBI, pentru a vedea dacă prezintă siguranţă şi dacă spitalul poate trata, din nou, pacienţi. La final, s-au tras şi concluziile, iar acestea sunt îmbucurătoare pentru toată lumea.

„Echipa DSPJ a văzut că totul este funcţional, a vizitat şi laboratorul mare al spitalului, farmacia şi acum aşteptăm avizul, care nu ştiu dacă va fi gata mâine sau luni. Ne mai rămâne avizul de la ISU, dar acolo mai avem de remediat câteva lucruri, pentru că a trebuit să facem alte încăperi, să separăm punctul termic de gospodăria PSI şi mai durează puţin, dar îl vom obţine şi pe acesta. Important este că a avut loc vizita DSP şi se întrunesc toate condiţiile de funcţionare pentru demisol, ceea ce înseamnă partea de spitalizare de zi şi centrul antirabic, cărora li se adaugă laboratorul mare al spitalului, plus farmacia. Dacă primim avizul săptămâna aceasta, deschidem luni, 16 mai, dacă nu, zilele următoare. În această primă fază, vom da drumul la zece paturi de spitalizare de zi. Din păcate, nu avem încă şi paturi de spitalizare continuă, dar le vom avea curând şi pe acestea. Ca urmare, persoanele care suferă, de exemplu, de enterocolită se pot prezenta la noi, se pune o perfuzie şi pleacă acasă cu tratament. În concluzie, constănţenii trebuie să ştie că medicii noştri vor consulta pentru toate bolile infecţioase, inclusiv parazitoze, absolut tot se poate vedea în regimul de spitalizare de zi, în clădirea principală, de luni până vineri, între orele 8.00- 20.00. Când va funcţiona prima secţie de spitalizare continuă, dăm drumul şi la gărzi şi atunci vom avea asistenţă medicală permanentă”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul instituţiei, dr. Claudia Cambrea.

Problema care a încetinit redeschiderea în întregime a SCBI este legată de instalațiile electrice, care trebuie să fie sigure în procent de 100% atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical. Iar aici mai sunt câteva lucrări de executat, dar încet-încet, și acestea se apropie de final. Precizăm că până acum au fost montate circa 400 de prize, și asta numai în laboratoarele unității medicale. De asemenea, saloanele care se vor deschide sunt dotate cu sistem de alarmă în caz de incendiu, ventilatoare noi, senzori de detecție a oxigenului și hidranți. Reamintim că, înainte de pandemia de Covid-19, structura funcțională a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase cuprindea un număr de 220 de paturi, repartizate pe trei secţii clinice. Toată lumea speră ca acestea să poată fi repuse în funcțiune cât de curând, întrucât într-un oraș atât de mare cum este Constanța este nevoie de toate paturile, mai ales că, pe durata sezonului estival, numărul de bolnavi crește exponențial.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3493 secunde