Părinţi neinformaţi care bagă spaima-n populaţie! RAJA infirmă zvonul!

2762
1

Articole de la același autor

În cursul zilei de miercuri, printre grupurile de părinţi ale mai multor unităţi de învăţământ a circulat un zvon, care a băgat spaima în foarte multe persoane. Anunţul cu pricina făcea referire la faptul că apa de la robinet nu ar mai fi potabilă. Mai mult decât atât, adulţii neinformaţi afirmau cu tărie că apa ar conţine, pe deasupra, şi bacterii, ce le-ar putea afecta starea de sănătate a copiilor.

Informaţia a circulat rapid printre părinţi şi mulţi îşi făceau griji că cei mici ar putea avea de suferit. La ce ne referim, mai exact? Câțiva adulți, care, probabil, au avut copilașii bolnavi, cu probleme digestive, au presupus ei că starea li s-a deteriorat de la consumul de apă de la robinete și nu de la ceva ce micuții au consumat, poate alterat, cu termen de valabilitate expirat etc. Din cauza pățaniei lor și pentru că au avut probleme cu copiii preț de câteva zile, s-au gândit să-i avertizeze și pe alții, chiar dacă nu cunosc cu certitudine care este cauza îmbolnăvirii lor.

„Pe conductele de apă potabilă din oraşul Constanţa circulă o bacterie nu foarte prietenoasă, care dă simptomatologie de crampe abdominale, stări de vomă şi scaune moi. Evitaţi consumul apei de la robinet şi contactul cu aceasta, pe cât posibil”, este mesajul unor persoane din societatea civilă. Păi, dragi părinţi, dacă într-adevăr ar circula un microb în apă, vă imaginaţi că mii de persoane ar ajunge de urgenţă la spital sau în cabinetele medicilor de familie, ori acest lucru nu se întâmplă, la acest moment. Totul decurge normal, ca şi până acum, medicii nu sunt alarmaţi. Desigur, copilaşi bolnavi au existat şi vor exista întotdeauna, iar unii dintre ei au de-a face inclusiv cu astfel de simptome, deja menţionate. Unii sunt trataţi acasă, alţii la spital, totul depinzând de evoluţia afecţiunii cu care se confruntă. De aici, însă, şi până la a face astfel de afirmaţii că apa este periculoasă, este cale lungă. În concluzie, nu vă panicaţi, pentru că situaţia este sub control, nu există niciun pericol pentru populaţie.

Potrivit reprezentanților RAJA S.A. Constanţa, de-a lungul timpului, compania a acordat şi acordă în permanenţă o atenţie maximă problemelor de sănătate publică. Ca atare, monitorizarea şi menţinerea calităţii apei potabile sunt necesităţi primordiale, pe care se bazează întreaga activitate a societăţii. „În aceste condiţii, la nivelul RAJA se monitorizează şi analizează permanent indicatorii chimici, fizici şi bacteriologici, indicatori care atestă potabilitatea finală a apei livrate. În plus, pentru certificarea calității, și Direcția de Sănătate Publică monitorizează cu strictețe, prin analize proprii, indicatorii de potabilitate ai apei. În aceste condiții, asigurăm toţi abonaţii RAJA Constanţa că apa potabilă pe care o consumă din sistemul de alimentare al societăţii este de calitate, în conformitate cu prevederile legale din punct de vedere chimic, fizic, bacteriologic şi microbiologic. Toate aceste așa-zise informări neoficiale, și evident neasumate, nu fac altceva decât să inducă panică în rândul populației, fără a avea la bază nici cea mai vagă idee de adevăr”, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Irina Oprea.

La rândul lor, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa au declarat că măsurătorile efectuate de către DSP sunt în limite absolut normale. 



Comentează știrea

Dorel
31 martie 2022
Fake News

Fake News. Bagă strâmbe cei care comercializează apă plată și apă minerală ? Niște javre. Când vom avea o lege aspră pentru acești nemernici ?

Pagina a fost generata in 0.6556 secunde