GALERIE FOTO. Mirciștii, preocupați de calitatea apei de la robinet versus cea îmbuteliată

382
Ziua Internațională a Apei, 22 martie, a însemnat pentru 25 elevi și patru profesori ai Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța finalizarea primei părți a proiectului de parteneriat cu 65 de școli din lume, din nouă țări, după cum informează prof. Florentina Gheorghe, consilier de imagine al prestigiosului colegiu.

Lansat în urmă cu cinci ani, proiectul are drept scop sensibilizarea populației asupra problemelor de mediu, în special a apei, țările partere fiind Ucraina, Republica Moldova, Albania, Kosovo, Polonia, Lituania, România, Statele Unite ale Americii și țara inițiatoare, Israel.

„Rotary Hands Across Water” este titlul parteneriatului în care, timp de mai multe luni,  mirciștii au dezvoltat un proiect cu titlul: „Calitatea apei de la robinet din Constanța versus calitatea apei îmbuteliate”. Studiul a pornit de la un chestionar aplicat colegilor, s-a bazat pe studiu individual, dar și pe observație și experiment în cabinetul de chimie al colegiului. De asemenea, participanții la proiect au efectuat o vizită la Stația Palas a RAJA Constanța, unde au asistat la diferite experimente și observații chimice și biologice asupra apei potabile.

Rezultatele proiectului au fost prezentate marți, 22 martie, în cadrul webinarului internaţional organizat de Hi-teach Israel, alături de prezentări ale altor proiecte din toate țările participante.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3857 secunde